Incendiul izbucnit luni dimineata la fabrica de incaltaminte din Jilava nu a fost inca stins, la 24 de ore de la inceputul interventiei pompierilor. Pompierii au explicat ca misiunea este foarte dificila deoarece in cladire sunt materiale inflamabile, iar fumul degajat este extrem de toxic, potrivit Digi 24. Un pompier in varsta de 35 de ani a murit, luni, in timpul interventiei la acest incendiu. El a fost avansat in grad post-mortem.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anuntat marti ca focul continua sa arda mocnit în interiorul halei, 8 autospeciale de stingere acţionând în continuare, si se estimeaza că intervenţia va mai dura câteva ore.

Un pompier si-a pierdut viata luni dupa ce o placa de beton a cazut peste el, in timpul interventiei la fabrica. "Nu pot decat sa-mi exprim compasiunea fata de familia colegului nostru. Sunt convins ca fiecare dintre ei a facut tot ce a putut astazi si ceea ce stiu sa faca cel mai bine de obicei", a declarat luni, cu lacrimi in ochi, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile.

150 de pompieri au fost mobilizati la interventia din Jilava, iar reprezentantii ISU spun ca incendiul a fost anuntat tarziu, dupa ce flacarile se extinsesera deja foarte mult.

La ora la care a fost anuntat incendiul, luni dimineata, fabrica ardea deja in intregime, pe o suprafata de 2.000 de metri patrati, iar fumul era vizibil din Bucuresti.

Angajatii fabricii au reusit sa iasa din cladire la timp, neexistand raniti printre ei.