Partidul Social Democrat a castigat primariile in 31 din cele 51 de unitati administrativ teritoriale tulcene, cea a municipiului Tulcea neaflandu-se insa printre ele, potrivit numaratorii paralele efectuata de organizatia judeteana a PSD.

"Avem 31 din cele 51 de primarii din judet si chiar daca Primaria municipiului Tulcea nu se numara printre ele, cred ca este un rezultat foarte bun care ne da posibilitatea de a constitui Consiliul Judetean singuri sau cu un alt partid", a declarat pentru Agerpres presedintele organizatiei judetene a PSD, Horia Teodorescu.

Numaratoarea paralela efectuata la nivelul municipiului Tulcea de social-democrati arata ca din cele 18.804 voturi valabil exprimate pentru desemnarea Consiliului Judetean, 9.909 au fost exprimate in favoarea PSD, 7.171 - pentru PNL, 2.468 - pentru PMP, iar 1.755 - in favoarea reprezentantilor ALDE.

In ceea ce priveste Consiliul Local al municipiului resedinta de judet, numaratoarea paralela a relevat ca din cele 18.893 de voturi valabil exprimate, 9.703 au fost pentru PSD, 7.188 - pentru PNL, iar 2.505 pentru PMP.

De asemenea, din cele 18.915 voturi valabil exprimate pentru primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea a obtinut 9.354 voturi, Lucian Simion, reprezentantul PSD, 7.332, iar Stefana Zibileanu, candidata PNL, 4.315 voturi.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata in august anul trecut, pe primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, pe sotia si pe fiica acestuia. Primarul este acuzat, intre altele, ca a acordat ilegal o autorizatie de construire a unui bloc de locuinte, primind in schimb un apartament de trei camere.