Trei din cei patru membri ai echipajului SMURD care si-au pierdut viata in timpul unei actiuni de salvare au fost inmormantati, duminica, cu onoruri militare, in aplauzele iesenilor prezenti, relateaza Agerpres.

Elicopterul SMURD la ultima misiuneFoto: Captura YouTube

Sicriele a doi dintre salvatorii SMURD Iasi, asistentul medical Gabriel Sandu si pilotul Doru Gavril, au fost intampinate in Cimitirul 'Petru si Pavel' cu zeci de coroane de flori, care au fost depuse pe marginile aleilor, pana la mormintele acestora.

Cei doi au fost inmormantati cu onoruri militare, in prezenta a cateva sute de rude, prieteni, colegi si a oficialitatilor din Romania si Republica Moldova.

In timpul funeraliilor, un elicopter apartinand Unitatii Speciale de Aviatie Iasi, al carui comandant a fost Doru Gavril, a survolat zona si a aruncat flori deasupra sicrielor salvatorilor. La randul lor, jandarmii au tras mai multe salve de foc. Alte doua aeroplane apartinand Aviatiei Civile au survolat la randul lor zona, in semn de omagiu si apreciere fata de salvatorii de la SMURD.

Un ceremonial similar va fi oficiat la cimitirul Buna Vestire, unde urmeaza sa fie inmormantata Mihaela Dumea, care era medic SMURD.

Al patrulea salvator, copilotul Voicu Socae, va fi inmormantat duminica, la Bacau.