Evaluarile Nationale de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a continua saptamana viitoare cu testele pentru elevii din clasa a II-a, acesta fiind ultimul set de teste din cadrul acestor evaluari care realizeaza un diagnostic al sistemului, rezultatele nefiind trecute in catalog, informeaza Mediafax.

Elevii de clasa a II-a sustin luni, 6 iunie, testul scris de la limba romana, urmand ca marti, 7 iunie, sa sustina testul de citire in limba romana, iar pe 8 iunie va avea loc testul de la matematica. De asemenea, elevii din randul minoritatilor nationale vor sustine marti testul scris-citit in limba romana pentru minoritati, iar pe 9 si 10 iunie vor avea loc testele scris si citit in limba materna. Fiecare testare dureaza 30 de minute.

In ultimele doua saptamani au sustinut Evaluarile Nationale si elevii de clasa a VI- si cei de clasa a IV-a.

Rezultatele acestor teste nu se trec in catalog, ci stau la baza realizarii unei fise pentru fiecare elev in parte. Rezultatele sunt comunicate individual elevilor si parintilor, iar ministerul Educatiei va realiza un raport national pe baza lor care va arata in detaliu nivelul copiilor pe parcursul lor scolar, inainte de a ajunge la Evaluarea Nationala de la clasa a VIII-a.