Judecatoria Slatina a dispus luarea masurii controlului judiciar fata de presedinele Asociatiei Club Sportiv FC Olt Slatina, Ionut Ivan, retinut vineri seara si trimis in judecata pentru delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata si evaziune fiscala, informeaza Agerpres.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina au solicitat sambata instantei Judecatoriei Slatina arestarea preventiva a lui Ionut Ivan pe o perioada de 30 de zile, insa judecatorii au dispus punerea in libertate a inculpatului si luarea masurii controlului judiciar fata de acesta pe o perioada de 60 de zile.

"Respinge propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina si, pe cale de consecinta, dispune punerea in libertate a inculpatului retinut. (...) dispune luarea masurii controlului judiciar fata de inculpatul Ivan Catalin-Ionut - pe o durata de 60 de zile de la data de 04.06.2016 pana la data de 02.08.2016 inclusiv", se arata in incheierea de sedinta pronuntata sambata, in camera de consiliu de catre judecatorul de serviciu de la Judecatoria Slatina.

Ionut Ivan nu are voie sa comunice cu martorii din dosar si are interdictie de exercita functia de presedinte al ACS FC Olt Slatina, o echipa de fotbal din Liga a III-a. Decizia instantei nu este definitiva.

Intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina, transmis sambata AGERPRES, se anunta ca Ionut Ivan, retinut vineri seara, a fost trimis in judecata cu acuzatiile de delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata si evaziune fiscala.

Ionut Ivan este acuzat ca, in perioada 2013 -2015, in calitate de presedinte al ACS FC Olt SLatina, "si-a insusit prin retragere din contul acestei asociatii sau prin efectuarea de plati reprezentand angajamente ce nu aveau legatura cu aceasta, suma de 803.946 de lei, iar in aceeasi perioada de timp a incheiat conventii civile cu jucatorii de fotbal in scopul diminuarii cuantumului obligatiilor fiscale catre bugetul general consolidat si ulterior a beneficiat de rambursare de TVA in cuantum de 126.334 lei; de asemenea, inculpatul a semnat in calitate de membru fondator al Asociatiei Club Sportiv F.C. Olt Slatina statutul si actul constitutiv continand mentiunea ca cenzor al asociatiei este expertul contabil C.A.M., mentiune necorespunzatoare adevarului", precizeaza sursa citata.

Totodata, un bun imobil al lui Ionut Ivan a fost pus sub sechestru asigurator.

Ionut Ivan este presedinte al Organizatiei de Tineret a PSD Olt.

Clubul a jucat pana anul trecut in Liga a II-a, dar apoi a ramas sa joace in Liga a III-a, dupa ce nu a mai primit finantare de la Consiliul Judetean Olt si Primaria Slatina care au sustinut activitatea clubului in anii anteriori. Reprezentantii FC Olt au solicitat in mai multe randuri, in a doua jumatate a anului trecut, fonduri de la CL Slatina, insa acesta a refuzat sa mai aloce bani echipei de fotbal.

Clubul, care a avut mai multe denumiri in ultimii sase ani, a primit incepand cu 2009, in mai multe randuri, finantare de la Consiliul Judetean Olt si Primaria Slatina.