Ambasadorul roman la Washington, George Maior, a precizat sambata, referitor la declaratiile senatorului american John McCain, ca "probabil" a comis o eroare invocand tara noastra "intr-o formulare nefericita" intrucat este "un prieten constant al Romaniei", transmite Mediafax. Senatorul republican John McCain a declarat, in contextul dezbaterilor electorale din SUA, ca, indiferent daca Donald Trump va deveni presedinte, sistemul democratic de control institutional functioneaza in Statele Unite, spunand: "Nu suntem Romania."

Imagine din ultimul spot al lui McCainFoto: YouTube

"Probabil ca domnul senator John McCain a comis o eroare invocand Romania intr-o formulare nefericita care contrazice esenta unei declaratii oficiale sprijinita de senatorul John McCain si adoptata in unanimitate de Senatul Statelor Unite ale Americii, prin care tara noastra este apreciata tocmai pentru contributia majora la promovarea si respectarea principiilor democratice in regiune", a afirmat Maior, potrivit unui comunicat de presa emis de misiunea de la Washington.

Maior a afirmat ca McCain este cunoscut "drept un prieten constant al Romaniei'' si a amintit ca senatorul a semant Rezolutia Senatului Statelor Unite ale Americii privind implinirea a 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si Statele Unite ale Americii.

Documentul, mentioneaza diplomatul roman, subliniaza "rolul semnificativ al Romaniei, in ultimii 25 de ani, dar mai ales in contextul regional actual, in directia promovarii stabilitatii, securitatii si respectarii principiilor democratice in Europa Centrala si de Est, Balcanii de Vest si regiunea Marii Negre."

Senatorul republican John McCain a declarat, in contextul dezbaterilor electorale din SUA, ca, indiferent daca Donald Trump va deveni presedinte, sistemul democratic de control institutional functioneaza in Statele Unite, spunand: "Nu suntem Romania."

Numerosi politicieni si analisti din Statele Unite, inclusiv din Partidul Republican, sunt preocupati de perspectiva unei victorii a controversatului magnat Donald Trump in scrutinul prezidential.

In acest context, senatorul republicanul John McCain, devenit recent un sustinator reticent al lui Donald Trump, a declarat ca natiunea americana nu va fi in pericol in cazul in care controversatul politician devine presedinte.

"Eu cred in continuare ca avem institutii guvernamentale care vor tine sub control o persoana care ar incerca sa isi depaseasca atributiile constitutionale", a declarat John McCain, citat de ziarul The New York Times.

"Avem Congresul. Avem Curtea Suprema de Justitie. Nu suntem Romania", a adaugat McCain. "Institutiile noastre, inclusiv presa, sunt inca suficient de puternice pentru evitarea" actelor neconstitutionale, a subliniat senatorul republican.