Bazele de date ale CEC Bank nu au fost afectate, precizeaza sambata Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), dupa ce in presa au aparut informatii ca un hacker ar fi patruns in sistemul informatic al bancii, informeaza Agerpres.

"Ca urmare a informatiilor aparute astazi in mass media cu privire la un hacker israelian care ar fi reusit sa patrunda in sistemul informatic al CEC Bank, obtinand informatii secrete despre conturi, facem urmatoarele precizari: bazele de date cu clienti si financiare ale CEC Bank nu au fost afectate si cu atat mai putin compromise prin activitatea infractionala a persoanelor, care, de altfel, fusesera trimise in judecata prin rechizitoriul din data de 3 iulie 2015", se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Anul acesta, pe 9 mai, inculpatii au fost condamnati, in prima instanta, la pedepse de 11 ani inchisoare cu executare, 9 ani inchisoare cu executare si respectiv 1 an si 3 luni inchisoare cu suspendare.

DIICOT considera ca retransmiterea cu caracter de noutate a unei informatii care are o vechime mai mare de un an poate fi de natura de a induce confuzie in randul opiniei publice si cere rectificarea stirii.

Potrivit DIICOT, pe 3 iulie 2015, pentru a evita emotiile ce puteau fi create in randul clientilor CEC Bank, ca urmare a prezentarii "eronate" a modului de savarsire a infractiunii in presa, comunicase in ce a constat activitatea infractionala si masurile legale luate pentru tragerea la raspundere penala a inculpatilor.