Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) ii premiaza sambata, la Alba Iulia, pe profesorii considerati de studenti drept "profi tari" ai invatamantului superior romanesc, in cadrul celei de a IX-a editie a Galei Profesorului Bologna. Toti studentii au ocazia sa isi nominalizeze profesorii preferati, nominalizarile fiind evaluate de catre studenti special pregatiti de ANOSR in acest sens.

Profesori BolognaFoto: profitari.ro

Dupa un amplu proces de nominalizare (peste 360 de profesori propusi pentru premiere) si evaluare, 89 de care didactice universitare primesc anul acesta distinctia de Profesor Bologna.

"Consideram important si necesar sa evidentiem ca in sistemul educational romanesc exista si anumite parti pozitive, dincolo de numeroasele probleme pe care le stim cu totii. Iar profii tari premiati de ANOSR an de an reprezinta dovada vie a acestui aspect. Sunt acele care didactice care inspira studentii si devin modele pentru acestia. Lor vrem sa le multumim pentru tot ceea ce fac pentru educatia romaneasca si sa le aratam aprecierea noastra. De aceea continuam sa cautam acesti profesori, sa-i aducem in acelasi loc si sa le transmitem pretuirea pe care o au studentii pentru ei. Un lucru foarte important de subliniat este faptul ca titlul de Profesor Bologna este singura distinctie acordata exclusiv de catre studenti, in urma propunerilor si evaluarilor acestora, ceea ce il face cu atat mai valoros", a declarat Vlad D. Chereches, presedinte ANOSR.

Lista profesorilor premiati anul acesta:

Lista Profesori Bologna 2016

Evenimentul de premiere se desfasoara astazi, sambata, la Alba Iulia, in prezenta Ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Astfel, dupa editia din acest an Comunitatea Profesorilor Bologna va ajunge la 760 de membri.

Evenimentul este organizat de aceasta data in parteneriat cu Liga Studentilor din Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia (LSUA), informeaza ANOSR intr-un comunicat de presa.

Gala Profesorului Bologna, proiect de traditie al ANOSR, este singura initiativa studenteasca de a identifica si a premia adevaratele modele din invatamantul universitar romanesc, se arata in comunicatul de presa. Gala a debutat in 2007.

Potrivit organizatorilor, "titlul de 'Profesor Bologna' evidentiaza acei profesori care reusesc sa inspire si sa capteze atentia prin metodele lor de predare, care inteleg responsabilitatea asumata si isi dau interesul in a modela minti si in a forma caracterele generatiilor viitoare. Un 'Prof Tare', asa cum il numim noi, studentii, este cel care castiga atentia si respectul prin jovialitatea si usurinta cu care se lasa inteles de catre studenti, prin darul oratoriei si increderea pe care o manifesta fata de capacitatea de dezvoltare si intelegere a studentilor".

Lista cu toate cadrele didactice premiate in editiile anterioare ale proiectului poate fi consultata pe site-ul profitari.ro.

ANOSR reuneste studenti din 17 centre universitare din intreaga tara, din 31 de universitati, atingand un numar de peste 84 de organizatii membre. La nivel national, ANOSR este parte a Aliantei pentru o Romanie Curata si membra in Consiliul Tineretului din Romania.