Circulatia pe cateva drumuri nationale este intrerupta din cauza precipitatiilor abundente din ultimele ore, anunta Centrul Infotrafic al Politiei Romane, intr-un comunicat citat de Agerpres. In judetul Mures, traficul rutier pe DN13C Vanatori (jud. Mures) - Cristuru Secuiesc (jud. Harghita) esteintrerupt pe ambele sensuri. Si in judetul Vrancea, circulatia este intrerupta pe DN2, intre localitatile Domnesti-Sat si Adjud. Un cod roșu de inundații este valabil pana sambata la ora 14:00 pe râuri din județele Harghita, Covasna, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Iași, Vaslui și Galați.

InundatiiFoto: Captura YouTube

Situatia drumurilor inchise din cauza inundatiilor:

In judetul Mures, traficul rutier pe DN13C Vanatori (jud. Mures) - Cristuru Secuiesc (jud. Harghita) este intrerupt pe ambele sensuri. Din cauza precipitatiilor abundente, rampa de acces pe podul peste raul Tarnava Mare s-a surpat. Ruta ocolitoare: Sighisoara - Balauseri - Sovata - Praid - Lupeni - Cristuru Secuiesc. De asemenea, pentru traficul usor: Balauseri - Sangeorgiu de Padure - Bezid- Cristuru Secuiesc.

In judetul Vrancea, circulatia este intrerupta pe DN2, intre localitatile Domnesti-Sat si Adjud, pe tronsonul kilometric 224 - 227, din cauza raului Trotus care a iesit din matca, inundand suprafata carosabila. Ruta ocolitoare: Tisita - Barlad - Podu Turcului - Adjud.

Tot in judetul Vrancea, traficul feroviar a fost reluat, pe un fir, pe magistrala 500, ca urmare a retragerii apelor. Din cauza raului Trotus care a inundat linia de cale ferata pe o suprafata de aproximativ 500 de metri, circulatia feroviara a fost intrerupta intre statiile de cale ferata Adjud si Domnesti.

Drumuri cu circulatie restrictionata din cauza unor lucrari:

Pe DN7(E81) Ramnicu Valcea - Sibiu, intre localitatile Cainenii Mici (judetul Valcea) si Lazaret (judetul Sibiu), la kilometrul 237+051 de metri, pana in data de 15 iulie 2016 se executa lucrari de reparatii la pasajul rutier amenajat peste calea ferata (pasajul Rau Vadului). Circulatia este deviata pe un drum lateral, pe care se afla amenajata o trecere la nivel cu calea ferata simpla, prevazuta cu bariere.

In judetul Valcea, pe Valea Oltului, pana pe data de 30 iunie 2016, pentru a se permite executarea lucrarilor de consolidare a viaductului Carligu Mic, circulatia rutiera pe DN7 se desfasoara restrictionat, pe o banda, alternativ, pe sectorul kilometric 200+615 - 200+815 metri.

In acelasi judet, circulatia rutiera pe DN7D (drum national secundar, de interes local) este intrerupta la km 4+350 de metri, in zona localitatii Caineni, din cauza viiturilor. Accesul catre localitatile Boisoara si Titesti se realizeaza din DN7, prin localitatea Racovita, pe drumurile judetene DJ703M si DJ703P.

In judetul Buzau, pe DN10 Brasov - Buzau, in zona Siriu, din cauza lucrarilor de reparatie a viaductului Stanca Teherau (la kilometrul 85+534 de metri), este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. Este instituita si restrictie de viteza de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzau - Ploiesti, DN1A Ploiesti - Cheia - Sacele, DN1 Sacele - Brasov.

Restrictie de tonaj exista si pe DN39, in judetul Constanta, pe podul de la Agigea. Autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 5 tone circula deviat, pe rute ocolitoare (detalii, inclusiv despre despre rutele ocolitoare, pe pagina de internet a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania:

http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/Comunicat%20restrictie%20pod%20Agigea%2016%2005%202016.pdf

Pe autostrada A1 Orastie - Sibiu circulatia este oprita intre nodurile rutiere Saliste si Cunta (km 270+020 - km 292+455), in vederea remedierii degradarilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

Pana in data de 30 iunie 2016, DN7C (Transfagarasan) este inchis pe sectorul cuprins intre kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judetul Arges) si 130+800 (cabana Balea-Cascada, judetul Sibiu), in vederea evitarii situatiilor ce pot periclita siguranta circulatiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (caderi de stanci, alunecari de teren etc.).

De asemenea, pana in data de 30 septembrie 2016, pe DN7C este instituita restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 16 tone in zona kilometrului 83, pentru a permite executarea lucrarilor de consolidare a unui podet.

Potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, DN67C (Transalpina) este inchis pana in data de 10 iunie 2016, intre kilometrii 34+800 (Ranca, judetul Gorj) si 67+400 (Obarsia Lotrului).

Potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, pe DN1 Bucuresti - Ploiesti au inceput lucrarile de montare a separatoarelor de sens, in zona Baneasa. Lucrarile vor fi executate dupa urmatorul program:

Luni - Joi, intre orele 10:00 si 17:00, pe ambele cai de circulatie;

Vineri, intre orele 10:00 si 14:00, pe calea 2 (sensul Ploiesti-Bucuresti);

Sambata, intre orele 08:00 si 14:00, pe calea 2 (sensul Ploiesti - Bucuresti);

Duminica, intre orele 08:00 si 14:00, pe calea 1 (sensul Bucuresti - Ploiesti).

In zilele de sarbatori legale nu se vor executa lucrari, nefiind instituite restrictii de circulatie.