Ministerul german al Apararii a decis, vineri, consemnarea la sol a celor trei elicoptere Airbus Cougar AS532 folosite pentru transportarea cancelarului Angela Merkel, dupa ce Uniunea Europeana a impus interdictie de zbor pentru versiunea civila a aeronavei - Puma, relateaza Reuters.

Angela MerkelFoto: Agerpres/EPA

Un elicopter Airbus H225 Super Puma care transporta pasageri de pe o platforma petroliera operata de Statoil s-a prabusit in data de 29 aprilie, provocand moartea a 13 persoane. Accidentul a fost provocat de desprinderea unei pale de la rotorul principal al elicpterului.

In urma accidentului, Agentia Europeana pentru Siguranta Aeriana (AESA) a dispus joi interzicerea zborurilor elicopterelor Airbus H225 LP and AS332 L2 Super Puma. Interdictia se aplica si se aplica in toate tarile Uniunii Europene.

"Ministerul Apararii a decis mentinerea la sol a celor trei elicoptere Airbus Cougar AS532 utilizate pentru transportarea cancelarului Angela Merkel", a declarat un purtator de cuvant al Guvernului german, potrivit Mediafax.

Germania opereaza trei versiuni modificate ale Cougar AS 532 pentru Guvern si pentru interesele de stat.

"Aceasta masura a fost luata din ratiuni de precautie pana cand vor fi disponibile noi date", a comunicat Agentia Europeana pentru Siguranta Aeriana.

Ziarul german Die Welt scrie ca politia germana va continua sa opereze celelalte elicoptere Airbus avand in vedere ca sunt de model diferit.