​Bucurestiul are cel mai mare nivel de poluare a aerului si de galagie dintre capitalele statelor membre ale Uniunii Europene, in perceptia propriilor locuitori, releva o statistica Eurostat prezentata vineri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform datelor Oficiului european de statistica, referitoare la nivelul de satisfactie al locuitorilor din capitalele tarilor UE, in anul 2015, doar 22% dintre locuitorii Bucurestiului se declarau multumiti de calitatea aerului si 31% de nivelul de zgomot din oras.

(Clic pt a extinde) Gradul de satisfactie fata de calitatea aerului din oras

Astfel, gradul de satisfactie al bucurestenilor fata de aerul si de linistea din oras este cel mai redus comparativ cu locuitorii celorlalte capitale din UE. Ceva mai multumiti de orasul lor sunt locuitorii Sofiei (Bulgaria): 28% - grad de satisfactie fata de aer si 36% fata de nivelul de zgomot.

Parisul (Franta) este a treia cea mai poluata capitala din UE, in privinta aerului, in perceptia propriilor locuitori: doar 30% dintre parizieni se declara multumiti de calitatea aerului din oras.

In ceea ce preste nivelul de zgomot, Atena (Grecia) este pe locul al treilea la poluarea fonica in perceptia propriilor locuitori: 43% grad de satisfactie fata de nivelul de liniste in randul atenienilor.

(Clic pt a extinde)Gradul de satisfactie fata de nivelul de zgomot din oras

La polul opus, pe locul I este capitala Irlandei: 88% dintre locuitorii Dublinului se declara multumiti de calitatea aerului din oras, iar 82%, de nivelul de liniste.

Viena (Austria) si Helsinki (Finlanda) ating tot un grad de satisfactie de 88% in randul propriilor locuitori in ceea ce priveste calitatea aerului.

Cand vine vorba de nivelul de liniste, Helsinki este pe locul al doilea ca grad de satisfactie in randul propriilor locuitori - cu 81%, urmat de Luxemburg, cu 79%.