Judetul Vrancea se afla sub cod rosu de inundatii in urma ploilor abundente care au cazut in regiune in ultimele zile. Ploile au facut deja doua victime in judet: un barbat din satul Ruginesti a fost luat de viitura iar altul din Brosteni a facut infarct cand a vazut ca apele se apropie de sat, scrie Ziarul de Vrancea. Conform datelor centralizate la ISU Vrancea, in urma precipitatiilor cazute, au fost afectate 11 unitati administrativ teritoriale.

Inundatii in VranceaFoto: Ziarul de Vrancea

Apele paraului Domosita s-au revarsat in satul Ruginesti, pe fondul precipitatiilor abundente care au gasit santurile necuratate si infundate cu gunoaie si resturi vegetale. Victima a fost descoperita de echipele de cautare la circa 150 metri de locul in care a fost vazut cazand.

Sursa: Ziarul de Vrancea

"Persoana nu mai prezenta semne vitale in momentul in care a fost gasita. S-au efectuat manevre de resuscitare de catre echipajul SMURD aflat la fata locului, fara succes insa", a declarat lt. Paul Bindar, purtatorul de cuvant al ISU Vrancea.

Incidentul a fost anuntat la 112 in jurul orei 18:30 dupa ce o persoana l-a vazut pe barbat cazut de pe bicicleta in canalul de colectare a apelor pluviale din fata locuintei sale. Torentul de apa l-a dus rapid catre un podet, acolo unde a si fost gasit.

Sursa: Ziarul de Vrancea

Localnicii acuza autoritatile locale, in principal pimarul social-democrat Ion Avram, de proasta administrare.

Acestia acuza o lucrare de proasta calitate executata de una dintre firmele deputatului Victor Roman la un podet de pe un parau care ar fi trebuit sa preia in mod normal surplusul de apa. Oamenii spun ca respectivul podet, pe care s-ar fi platit circa 150.000 lei, este format de fapt din cateva tuburi de beton care se infunda la fiecare ploaie abundenta.

Sursa: Ziarul de Vrancea

Potrivit ISU, cele mai afectat localitati din judet sunt Adjudul, Ruginesti si Homocea, dar si Bolotesti si Tifesti. In nordul judetului, si circulatia rutiera si feroviara a fost afectata. Martori oculari au declarat pentru Ziarul de Vrancea ca apa iesita din matca a ajuns pana la nivelul carii ferate, la trecerea peste raul Trotus.

Sursa: Ziarul de Vrancea