Un barbat in varsta de 41 de ani din localitatea bacauana Livezi a murit, joi seara, dupa ce a fost luat de o viitura, in timp ce trecea o punte spre locuinta sa, potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Constantin Grecu, a declarat ca barbatul in varsta de 41 de ani din localitatea bacauana Livezi incerca sa treaca o punte aflata in apropierea locuintei sale.

Barbatul a fost surprins de o viitura si a murit.

Conform sursei citate, in aceeasi comuna, din cauza pericolului ca raul Tazlau sa iasa din matca, au fost evacuate persoanele din locuintele aflate in apropierea albiei raului.

Treizeci de localitati din judetul Bacau sunt afectate, joi seara, de precipitatiile abundente si de revarsarea unor cursuri de apa, echipele ISU Bacau intervenind in numeroase locatii si salvand pana acum 24 de persoane.

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi si vijelii pentru sapte judete din N-E tarii, care a intrat in vigoare joi la ora 16.00 si dureaza pana vineri la ora 18.00, intre timp fiind in vigoare si o avertizare cod galben de ploi pentru alte sapte judete din centrul si estul tarii.

Ploile din ultimele ore au facut ravagii in judetele din Moldova. Doi oameni au murit dupa ce au fost luati de viitura, transmit ziarele din Moldova si posturile de televiziune. Peste 30 de localitati din Bacau sunt afectate in urma precipitatiilor abundente care au dus la revarsarea mai multor rauri. Situatia s-ar putea agrava, pentru ca vremea rea continua in zona.

Sapte judete se afla, pana la ora 18, sub cod portocaliu de inundatii, iar alte sapte sunt sub cod galben, pana la ora 21. Si hidologii au emis avertizari de inundatii. Fenomemele cele mai periculoase se pot produce pe cursurile unor rauri din judetele Neamt, Bacau, Vrancea si Covasna.

In judetul Bacau este prapad. Zeci de oamenii au fost evacuati cu utilajele din casele napadite de ape. Potrivit ISU, jumatate din judet a fost afectat de inundatii. Peste 500 de pompieri, jandarmi si voluntari au iesit pe teren, dupa ce sute de gospodarii au fost acoperite de ape, scrie Ziarul de Iasi.

In comuna Parjol, apele au fost atat de mari, incat au luat cu ele garduri, pomi si aproape au acoperit un pod. Peste o suta de pompieri si voluntari au fost mobilizati.

Autoritatile au decis sa evacueze si mai multe gospodarii din satul Helegiu, din cauza amenintarii pe care o reprezinta cresterea nivelului raului Tazlau.

Slanic Moldova este unul din orasele judetului Bacau in care a existat pericolul ca locuintele sa fie inundate de apa raului ce strabate statiunea ori de torentii ce vin de pe dealurile din preajma.

Orasul Moinesti din judetul Bacau a fost luat in stapanire de puhoaie.

Traficul feroviar intre Miercurea Ciuc si Comanesti a fost intrerupt aseara din cauza aluviunilor si a apei de pe calea ferata. Iar conducta de gaze naturale ce alimenteaza localitatile Solont si Zemes din judetul Bacau a fost rupta de o viitura.