Saisprezece persoane si-au pierdut viata si alte patru au fost ranite in urma prabusirii elicopterelor SMURD, tragediile avand loc in ultimii 13 ani, scrie agentia Mediafax.

  • Patru persoane si-au pierdut viata dupa ce un elicopter SMURD s-a prabusit, joi, in raionul Cantemir din Republica Moldova, acesta fiind al cincilea elicopter SMURD care se prabuseste din anul 2003 pana in prezent.
  • Un elicopter SMURD s-a prabusit pe 15 decembrie 2014 in Lacul Siutghiol din judetul Constanta. In urma accidentului, toate cele patru persoane aflate la bord - medicul, pilotul, copilotul si asistenta medicala - si-au pierdut viata. La operatiunea de cautare si salvare a victimelor, care a durat peste 12 ore, au participat 40 de scafandri ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, militari ai Fortelor Navale, jandarmi, politisti si cadre medicale de la SMURD si Serviciul Judetean de Ambulanta. MAI a anuntat la acea vreme ca nu au existat cauze tehnice care sa duca la prabusirea elicopterului.
  • In 23 decembrie 2006, un alt elicopter SMURD s-a prabusit in judetul Bistrita-Nasaud. Toate cele patru persoane aflate la bord au fost ranite. Operatiunile de cautare au durat peste patru ore din cauza terenului accidentat. In urma cercetarilor s-a stabilit ca accidentul a fost cauzat de conditiile meteorologice nefavorabile.
  • Un elicopter apartinand SMURD, care efectua un zbor de rutina, s-a prabusit pe 9 ianuarie 2006, in apropierea aeroportului din Iasi. In accident si-au pierdut viata doi piloti si doua cadre medicale. Autoritatile au stabilit ca accidentul a fost cauzat de vremea nefavorabila.
  • La data de 5 martie 2003, un elicopter SMURD s-a prabusit in comuna Cojocna din judetul Cluj. Toate cele patru persoane aflate la bord - pilotul, copilotul, un medic si un asistent - si-au pierdut viata. Cadrele medicale se intorceau din Budapesta, unde insotisera un copil care urma sa fie operat pe cord.