Realizatorii Radio Zu Daniel Buzdugan si Mihai Morar, care au folosit termeni rasisti la adresa congolezilor dupa un meci de fotbal, au prezentat joi scuze Insarcinatului cu Afacari al Ambasadei Republicii Democratice Congo, Bomoy Losila Nixon.

"La initiativa si solicitarea postului Radio ZU, in ziua de 02 iunie 2016, domnul Bomoy Losila Nixon, Insarcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Democratice Congo in Romania a primit reprezentantii postului de radio.

Scopul vizitei a fost prezentarea de scuze personale din partea domnilor Daniel Buzdugan si Mihai Morar catre Republica Democratica Congo si, in special, catre echipa nationala de fotbal a acesteia, in urma derapajului profesional avut in emisiunea difuzata in dimineata zilei de 26.05.2016", potrivit unui articol postat pe site-ul postului de radio.

Potrivit sursei citate, "Insarcinatul cu Afaceri a.i. si-a exprimat nemultumirea si mahnirea pentru aceasta situatie creata dintr-o simpla gafa si a acceptat respectivele scuze".

Reamintim ca Mihai Morar si Daniel Buzdugan au fost reclamati la CNA pentru ce au spus dupa meciul Romania - Congo. "Maimute", "urangutani", "macaci", "primate" - au fost termenii folositi de cei doi realizatori de la Radio ZU intr-o serie de "glume" legate de congolezi, dupa cum a notat luni PaginadeMedia.ro.

In urma acestor jigniri s-au seziat atat Consiliul National al Audiovizualului cat si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.