Expert Forum, cu sprijinul Funky Citizens va organiza un centru de informare si asistenta electorala pentru alegerile locale din 5 iunie 2016.

Telverde pentru sesizarea fraudelor electoraleFoto: Expertforum.ro

Comunicatul Expert Forum:

"Vom pune la dispozitia celor interesati platforma www.expertforum.ro/votcorect si numarul de telefon Telverde 0800 080 200, prin intermediul carora vom raspunde intrebarilor legate de procedurile de vot si sesizarea neregulilor", transmite sursa citata.

Platforma votcorect va contine un formular prin care orice cetatean poate sesiza nereguli din campania electorala sau din ziua votului.

Fiecare dintre sesizarile transmise va fi atent analizata si se va acorda asistenta unde este cazul.

Platforma va include si o sectiune cu raspunsuri la intrebarile cele mai frecvente legate de votare: proceduri de vot, noutatile legislative si practice legate de organizarea alegerilor, decizii ale birourilor electorale, procedurile de observare sau cele de sesizare a neregulilor.

Cei interesati pot gasi pe site inclusiv modele de intampinari si plangeri.

Continuand experienta din noiembrie 2014, vom organiza un call center unde va functiona in zilele de 4 si 5 iunie telefonul Telverde 0800 080 200.

In preziua alegerilor, pe 4 iunie, programul de functionare este 12 - 20, iar pe 5 iunie 6 - 23.

Apelurile sunt gratuite din retelele Telekom (Romtelecom, Cosmote), Orange, Vodafone, RDS si UPC.

De asemenea, Expert Forum a acreditat observatori interni in sectiile de votare din judetele Cluj, Ilfov, Arges, Botosani, Brasov, Constanta, Caras Severin, Dambovita, Galati, Giurgiu, Harghita, Ialomita, Iasi, Maramures, Neamt, Bihor, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis si Valcea, precum si in Municipiul Bucuresti."