Directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu a fost citata de procurorii anticoruptie si a fost audiata joi dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in scandalul dezinfectantilor diluati produsi de aceasta firma, transmite Digi 24.

Flori Dinu, director general Hexi PharmaFoto: Agerpres

UPDATE 13.31Procurorii DNA investigheaza presupuse fapte de abuz in serviciu, dare de mita si spalare de bani in ancheta ce vizeaza conducerea si activitatea Hexi Pharma, fiind inceputa urmariea penala in rem din 11 mai, au declarat surse judiciare, joi, pentru Mediafax.

13:20 Flori Dinu a parasit parasit sediul DNA cu putin timp inainte de ora 13:30, fara a raspunde la intrebarile presei.

"Nu pot sa va declar nimic", a spus ea, la intrebarile presei, mentionand ca va face precizari prin intermediul unui comunicat de presa.

La insistentele ziaristilor, aceasta a raspuns: "Deja ma hartuiti".

10.33Managerii spitalelor care au avut contracte cu Hexi Pharma vor fi audiati la Parchetul General si vor fi intrebati daca spitalele se constituie parti civile in dosar.

09.55Miron Panaitescu, fost director al Hexi Med este audiat si el joi de procurorii DNA, informeaza Digi 24.Potrivit Tolo.ro, Panaitescu s-a ocupat de afacerile cu bani europeni ale lui Condrea si a fost condamnat la 11 ani de inchisoare pentru delapidare pe bursa.

Acesta a fost adus direct din inchisoare, de la Penitenciarul Rahova acolo unde se afla din decembrie 2015, pentru a executa o pedeapsa contopita pentru delapidare si ucidere din culpa, noteaza Mediafax.

Va da declaratii procurorilor si sotia lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, care a venit insotita de avocat.

In acelasi dosar este audiat si fratele acesteia, angajat al companiei Hexi Pharma care a ajuns la DNA insotit de avocatul sau.

Avocatul firmei este audiat si el de procuroii Directiei Nationale Anticoruptie in noul dosar care vizeaza activitatea companiei Hexi Pharma.

Reamintim ca prima ancheta legata de Hexi Pharma a fost initiata de Parchetul General, iar Flori Dinu este in arest la domiciliu in acest dosar, pentru 128 de capete de acuzare. Practic, daca DNA ar initia un dosar de coruptie in cazul Hexi Pharma, acesta ar fi al doilea dosar in centrul careia s-ar afla aceasta firma.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au decis, in 28 mai, ca Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, sa fie cercetata in arest la domiciliu, dupa ce fusese retinuta cu o zi inainte de procurorii Parchetului General, fiind acuzata de 99 de infractiuni de inselaciune in forma continuata, 29 de infractiuni de inselaciune si participatie improprie la zadarnicirea combaterii bolilor.

In motivarea sentintei de arest la domiciliu, judecatorii arata ca Flori Dinu a participat la "instigarea lui Dan Condrea" si cunoscand ca produsele comercializate nu sunt conforme, "a promovat produsele si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare".

"Dinu Flori a coordonat intreg personalul care a promovat produsele si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare, inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale care au achizitionat produsele", se arata in motivarea judecatorilor.

Prejudiciul produs in patrimoniul persoanelor vatamate depaseste 28 de milioane de lei, arata un comunicat al Parchetului General. Hexi Pharma ar fi livrat mai multor unitati sanitare produse constatate ca fiind neconforme in intervalul iunie 2012 - aprilie 2016.

In aceeasi cauza este cercetat sub control judiciar si chimistul firmei, fiind acuzat de participatie improprie la zadarnicirea combaterii bolilor si inselaciune.