Tribunalul Timis a admis, miercuri seara, propunerea procurorilor DIICOT Timisoara care au cerut arestarea preventiva pentru 30 de zile pe numele a 17 inculpati in dosarul 'Vama Moravita 2016', transmite Agerpres.

Ei sunt acuzati pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda, luare de mita si dare de mita.

Incheierea Tribunalului poate fi atacata in decurs de 48 de ore de la pronuntare.

'Tribunalul admite propunerea DIICOT Timisoara privind arestarea preventiva a inculpatilor si dispune arestarea preventiva a inculpatilor pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 01.06.2016 pana in data de 30.06.2016 inclusiv', arata Incheierea data in Camera de Consiliu a Tribunalului Timis.

Cei care au ajuns dupa gratii pentru 30 de zile sunt: Furcea Gabriel Ionut, Sturza-Deak Adi Cristian, Ticusi Gheorghe Lucian, Turcas Ioan Mircea, Dragut Silviu Sorinel, Petrache Alexandru Iulian Ovidiu, Goaga Constantin Bogdan, Neag Marius, Chilba Radu Eugen, Ioanat Andrei Liviu, Ionele Cosmin Mihai, Ungureanu Valentin Mihai, Milea Olivian, Sfetcu Mihaita Costel, Plava Alin Ciprian, Gita Aurelian, Fratila Ovidiu Cristian Florin.

Pentru ceilalti retinuti, procurorul a decis cercetarea in stare de libertate sub control judiciar.

Procurorii DIICOT Timisoara au retinut, pana miercuri, 26 de persoane, dintre care 18 sunt politisti de la PTF Stamora-Moravita, acuzati de coruptie, contrabanda, dar si sprijinirea traficului de migranti sau a unor infractori dati in urmarire generala si care erau lasati sa treaca frontiera.

In acest caz se efectueaza cercetari fata de 80 de persoane, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda, complicitate la contrabanda, luare de mita si dare de mita.

DIICOT Timisoara a facut pe 31 mai 41 de perchezitiiin cadrul unei actiuni care a vizat vamesii din PTF Stamora-Moravita, acuzati de coruptie, contrabanda, dar si sprijinirea traficului de migranti sau a unor infractori dati in urmarire generala si care erau lasati sa treaca frontiera.

Politistii de la vama Stamora-Moravita, vizati de procurorii DIICOT,protejau contrabandisti "de anvergura", care aduceau tigari in tara cu tirul, primind in schimb bani ca mita in mai multe locatii din Serbia.

Acestia au fost implicati si in protejarea unei grupari care aducea ceasuri de contrabanda Rolexdin Serbia, obiectele de lux urmand sa fie vandute pe piata neagra din Germania, au declarat surse judiciare, citate de agentia Agerpres.