O femeie din Craiova a fost amendata de politie dupa ce a mintit ca i-au fost furati aproape 30.000 euro, bani pe care ea ii cheltuise fara stirea sotului ei, anunta Mediafax. Barbatul muncea de mai multi ani in strainatate, iar banii economisiti i-a trimis periodic, in tara, sotiei. Aceasta, o femeie de 32 de ani din Craiova, a cheltuit insa economiile pe imbracaminte, pantofi sau parfumuri si atunci cand, intors in tara, barbatul i-a cerut cei aproape 30.000 de euro pe care stia ca ii adunase, pentru a achizitiona un autoturism, sotia i-a spus ca banii au fost furati si a alertat politia.

"Politistii doljeni au fost sesizati prin 112 de catre P.Daniela, 32 de ani, din Craiova cu privire la faptul ca persoane necunoscute i-au sustras 29.300 euro din autoturismul pe care il avea parcat in fata unui bar din comuna Leu. In urma cercetarilor efectuate, politistii au constatat inca de la inceput ca persoana vatamata este oscilanta in declaratii in ceea ce priveste locul de unde a luat in ziua respectiva suma de bani, cat si informatiile referitoare la traseul urmat si momentul constatarii disparitiei sumei de bani. De asemenea, politistii au identificat contradictii si intre declaratiile date de mama persoanei vatamata si sotul craiovencei", a declarat Alin Apostol, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.

Dupa ce si-au dat seama ca banii nu au fost, de fapt, furati, politistii au audiat-o din nou pe femeie, aceasta recunoscand ca a sesizat politiei furtul banilor deoarece ii cheltuise fara acordul sotului.

Craioveanca a fost amendata cu 100 lei pentru "alarmarea politistilor fara motiv intemeiat" conform prevederilor Legii 61/1991R.