Directorul Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti, dr. Monica Pop, a declarat miercuri ca institutia pe care o conduce noi nu a foosit niciodata biociede de la Hexi Pharma, si ca nu a facut nimic ilegal. Monica Pop a aratat ca nu este nimic ilegal in faptul ca a inchiriat un spatiu unei firme unde a fost angajata timp de 4 ani, simultan cu functia de manager al spitalului public pe care o detine. Directorul Spitalului de Oftalmologie a mai aratat ca, in opinia sa, managerii de spitale nu trebuie numiti politic.

Monica PopFoto: spitaloftalmologie.ro

"Mi se pare foarte normal sa fie numiti manageri in functie de performantele administrative si nu e niciun fel de lucru bun faptul ca uneori sunt numiti directori de spitale politic. Partidele politice intai sa racoleze oameni bine pregatiti profesional. (...) Sunt perfect de acord cu decizia de a nu fi numiti politic niciodata", a declarat Monica Pop, adaugand ca este directorul spitalului de 23 de ani, "in care au fost toate partidele politice la putere".

"Spitalul este un spital de top, in care nu am avut nicio infectie anul trecut", a mai afirmat Monica Pop, sustinand ca acuzatiile ce i se aduc se datoreaza faptului ca "am indraznit sa contrazic un jurnalist care e de rau, s-a pornit impotriva sistemului".

"Sunt director de spital si pacient, am fost operata de 3 ori, ultima data la Spitalul Floreasca, nu am patit nimic", a mai declarat Monica Pop.

Ea a mentionat ca totul este legal in privinta contractelor incheiate in unitatea pe care o conduce: "Noi nu am avrt niciodata biociede de la Hexi Pharma. Folosim Betadine".

"Nu mi-a trecut niciodata prin minte ca o infirmiera poate la noi in spital sa dilueze ceva", a adaugat directorul unitatii medicale.

In ceea ce priveste spatiul inchiriat de spital firmei Monona Group Trading SRL, Monica Pop a declarat ca "atunci cand am incheiat era perfect legal, care-i problema, cu ce am prejudiciar spitalul ca am dat consultatii si in alta parte, care-i problema? Este perfect legal tot ce am facut, iar spatiul este concesionat de primarie, nu e spatiul meu."

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a decis sa trimita Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie din Bucuresti, in urma dezvaluirilor despre directorul spitalului, Monica Pop, din ancheta publicata miercuri de Tolo.ro, blogul jurnalistului Catalin Tolontan. Potrivit investigatiei jurnalistice, Monica Pop a cedat un spatiu din spital unei firme unde a fost angajata timp de 4 ani, simultan cu functia de manager al spitalului public pe care o detine.

Investigatia jurnalistica GSP a aratat si ca Monica Pop a mintit in momentul izbucnirii scandalului Hexi Pharma, cand a spus ca "noi nu avem substante din astea".

Spitalul de Oftalmologie a avut in ultimii 3 ani mai multe contracte de incredintare directa, in valoarea totala de aproximativ 15.000 de euro, cu Hexi Pharma. Spitalul a cumparat POLYODINE, substanta pe care testele Guvernului si ale Parchetului General au identificat-o ca fiind diluata cu 30%.