Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a blocat concursul pentru sefia Spitalului de Urgenta Floreasca si va realiza o noua procedura de selectie a viitorilor manageri de spitale, a anuntat purtatorul de cuvant al ministerului, Laurentiu Colintineanu. O alta schimbare majora in ce priveste conducerea spitalelor din Romania este evaluarea managerilor, unde vor fi introduse criterii precum igiena, parerea pacientilor si raportarea reala a infectiilor nosocomiale.

Vlad VoiculescuFoto: Mircea Restea

"Nu mai vrem spitale murdare", a spus Colintineanu intr-o conferinta de presa.

El a spus ca noile modificari la contractele de management vor fi facute "in cateva saptamani". "Decizia ministrului e ca nici un concurs pentru manageri nu va avea loc pana nu se vor face modificarile la procedura de selectie", a mai spus Laurentiu Colintineanu.

Intrebat daca noile contracte de management pot fi impuse si managerilor care sunt in functie acum, in urma castigarii unor concursuri in trecut, Laurentiu Colintineanu a spus "exista o posibilitate de a semna noul contract, nu e neaparat obligatoriu, dar cautam solutia sa aplicam contractul pentru toti managerii in functie".

Reamintim ca managerii de mari spitale sunt unele dintre cei mai puternice si influente personaje din sistemul medical. Ei gestioneaza bugete uriase, au deseori sustinere politica, detin si functii universitare.