Ministrul justitiei a transmis marti, Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire in functia de procuror sef adjunct al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, a doamnei procuror Ioana Bogdana Albani, pe o perioada de 3 ani, se arata intr-un comunicat al institutiei. Potrivit unui CV publicatpe site-ul DIICOT, procurorul Albani a absolvit in iunie 2008 Colegiul Superior de Securitate Nationala - Academia Nationala de Informatii. In ianuarie 2007, procurorul scrie in CV: "Training formator /Analiza Informatiilor/model european, organizator MAI in cooperare cu National Centre for policing excellence/CENTREX/UK".

Potrivit CV-ului, la studii procurorul Ioana Bogdana Albani a facut in 2006 un master in "Dreptul informatiilor si securitatii private Universitatea Ecologica Bucuresti"

"Doamna procuror Albani indeplineste cerintele de vechime in functia de procuror, prevazute de art.54 alin.1 din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv de minimum 10 ani in functia de procuror. In desemnarea propunerii, ministrul justitiei a avut in vedere rezultatele obtinute de doamna procuror in cadrul DIICOT, din care face parte inca de la infiintare, precum si experienta profesionala si indeplinirea criteriilor de integritate", se arata in comunicatul Ministerului Justitiei.