Trei copii de la Scoala Gimnaziala nr. 99 au fost internati la Spitalul "Marie Curie" dupa ce li s-a facut rau in clasa din cauza caldurii, a lipsei de aer, sala nefiind aerisita, a declarat pentru Mediafax Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

"Din cauza caldurii li s-a facut rau, a fost chemata ambulanta si trei copii se afla acum la Marie Curie. De asemenea, si profesorului de la clasa, care este mai in varsta, i s-a facut rau si a fost si el dus la spital. Li s-a facut rau de la lipsa de oxigen fiindca nu au fost deschise geamurile in clasa, nu era aerisita incinta", a declarat Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, pentru Mediafax.

Trei din cei sase copii care au acuzat probleme respiratorii, marti, la scoala nr. 99 din Capitala, au fost internati la Spitalul "Marie Curie", iar profesorul care se afla si el in clasa a fost de asemenea internat, dupa ce a acuzat dureri de cap.

Reprezentantii scolii nr. 99 din Capitala au solicitat ajutor medicilor, printr-un apel la 112, dupa ce mai multi copii au acuzat probleme respiratorii, anunta oficiali din cadrul ISU. Potrivit sursei citate, si un profesor al unitatii de invatamant, in varsta de 70 de ani, acuza dureri de cap, urmand sa fie transportat la spital.

La fata locului au fost trimise cinci ambulante SMURD, medicii gasind cinci copii, cu varste intre 12-13 ani, care acuzau probleme respiratorii. Au fost evaluati la cabinetul medical al scolii, iar in cazul a trei dintre ei s-a luat decizia sa fie transportati la Spitalul Marie Curie, mai precizeaza oficialii ISU.

La unitatea de invatamant a fost trimisa si o autospeciala de cercetare de tip CBRN, pentru a identifica evantuale substante care ar fi putut produce problemele elevilor.

Din primele informatii stranse de echipele de interventie, se pare ca elevii se aflau in sala de clasa in momentul in care au inceput sa se simta rau.