Mai mult de o treime dintre candidatii liberali pentru mandatele de consilieri locali din comuna Daneasa, respectiv sapte persoane, fac parte din aceeasi familie - Ricman - parinti, fii si nurori, barbatii ocupand locuri in prima jumatate a listei iar femeile in a doua jumatate, scrie Agerpres.

Presedintele PNL Daneasa, Dumitru Briceag, candidat liberal pentru functia de primar al localitatii si primul pe lista de propuneri a partidului pentru mandatele de consilieri locali din Daneasa, a declarat luni, pentru Agerpres, ca a sustinut candidaturile fratilor Ricman, ale parintilor lor si ale sotiilor deoarece este o familie "serioasa, de oameni harnici, muncitori", care n-au avut vreodata probleme cu respectarea legii si sunt apreciati de sateni.

Potrivit lui Dumitru Briceag, fratele cel mare din familia Ricman, Gabi, in varsta de 40 de ani, ocupa pozitia a doua pe lista de candidati a PNL pentru Consiliul Local Daneasa. Cei doi frati mai mici, Ionut Cristian si Mihaita, in varsta de 35 respectiv 29 de ani, ocupa locurile sapte si opt pe aceeasi lista. Fii sunt urmati pe pozitia a zecea de tata, Nicu Ricman, in varsta de 68 de ani. Pe locul 11 candideaza Mariana Ricman (33 de ani), sotia candidatului de pe locul secund, Gabi, iar pe locul 13 se afla Nicoleta Violanda Ricman (31 de ani), sotia candidatului de pe locul sapte, Ionut Cristian.

Mama fratilor care candideaza pe lista PNL pentru CL Daneasa, Maria (62 de ani) este la randul ei candidata pe aceeasi lista, pe locul 16.

In Daneasa sunt cinci candidati pentru functia de primar, reprezentand ALDE, UNPR, PSD, PNL si PND si cinci liste de candidati pentru consiliul local, de la aceleasi partide.

Rude care candideaza pe aceeasi lista pentru mandate de consilieri locali ar putea fi si in localitatile Brancoveni, Bobicesti, Dobretu, Falcoiu si Draganesti-Olt, unde printre propunerile unor partide se afla mai mult de patru persoane cu acelasi nume de familie.