​La Ploiesti s-a deschis sambata cel mai mare parc din oras, dar vestea buna a fost umbrita de numeroasele neajunsuri ale noului loc de relaxare. Acum, la doua zile de la inaugurare, orice urma de festivism a disparut, iar parcul arata extrem de "nefinisat" si nu este nici "tipenie" de om. De ce? In parc nu este umbra mai deloc, lacul artificial pare dintr-o exploatare miniera, nu exista nici macar un banal chiosc, iar accesul la parc este foarte complicat.

Parcul MunicipalFoto: Hotnews

Este bine ca se inaugureaza pacruri in orasele pline de betoane, masini si poluare, insa este rau ca lucrurile nu sunt facute ca la carte si ca parcuri in care sunt invesitite multe milioane de euro, nu arata deloc grozav si nu imbie locuitorii orasului. Mai jos puteti vedea imagini din acest parc inaugurat cu o saptamana inainte de alegeri de oficiali locali si de nelipsitul sobor de preoti.

Pe un teren viran de 54 de hectare situat intre Gara de Vest si Centura de Vest s-a inaugurat cel mai mare parc la Ploiestiului. Orasul avea mare nevoie de un parc "consistent", mai ales ca cel mai mare existent, de la sala Olimpia, este supraaglomerat in week-end.

Maci si conducte de termoficare

De noul "Parc Municipal", situat langa Gara de Vest, s-a vorbit in ultimii trei-patru ani, de cand au inceput lucrarile si se promitea un parc excelent.. Din pacate insa, in buna traditie romaneasca, a fost inaugurat inainte de alegeri, desi mai sunt foarte multe lucruri de facut. Desi se lucreaza de cativa ani, pomii existenti sunt mici si firavi, parand plantati abia de cateva luni. Acest lucru ii da din start parcului un aspect dezolant.

Scena

Parcul este foarte mare, insa zonele cu umbra lipsesc, iar in locurile unde au fost montate mese si scaune nu exista acoperis, astfel ca in verile cu 35-40 de grade, va fi insuportabil. Aleile, desi vorbim de un parc nou-nout, nu sunt ingrijite exista moloz si iarba uscata trantita aiurea, au aparut gunoaiele, iar spatiul verde este in multe locuri acoperit de bulgari de pamant.

Multe dintre obiectivele de relaxare nu sunt functionale, aleile sunt excesiv de late, iar intregul parc iti lasa impresia unui desert cu un pic de iarba si cu ceva ciment.

Probabil ca unele lucruri vor fi imbunatatite, insa este clar ca foarte multi oameni nu vor veni intr-un parc unde accesul este complicat si posibil in special cu masna, fiindca drumuri de acces nu prea exista si transport in comun nici atat. Pentru cei care merg pe jos exista varianta deloc usoara de a traversa sinele de cale ferata de pe tronsonul Bucuresti-Ploiesti langa Gara de Vest, de a merge apoi pe un drum prafos si apoi inca un sfert de ora pe aleile parcului. Insa intr-o zi torida, plimbarea nu este deloc amuzanta, ci enervanta.

Termenul de 31 decembrie 2015 prevazut initial pentru parcul construit ca parte a unui proiect european nu a fost respectat si, cum nici noul pasaj ce trece peste liniile de cale ferata si va lega zona Garii de Vest de Centura, nu este gata - si nici nu va fi mai repede de patru luni, spre parc nu va exista transport in comun. Iesirea din cartierul Vest catre Centura era complicata fiindca uneori se statea si peste jumatate de ora la bariera CFR. Proiectul pentru un pasaj exista de este 20 de ani, insa abia peste cateva luni se va concretiza.

Drumeagul unde se afla intrarea in parc

Investitiile totale pentru parcul Municipal au fost de 70 milioane lei, din care aproape 50 milioane au venit din fonduri europene. Insa fiindca termenul de finalizare nu a fost respectat, Primaria a platit lucrarile de dupa acel termen, in valoare de 22 milioane lei.

Pe jos, traversarea se face peste liniile de cale ferata

Zona de recreere nu are umbra