Elevii de clasa a IV-a au sustinut luni prima proba a evaluarilor de final de an scolar. Subiectele la Limba romana pe care le-au avut de rezolvat astazi elevii de clasa a IV-a au 15 cerinte, formulate pe baza unui fragment de text. Elevii au avut la dispozitie 60 de minute pentru a raspunde intrebarilor de test. Proba de luni a fost prima din cadrul Evaluarii Nationale de la finalul clasei a IV-a si vizeaza evaluarea competentelor de intelegere a textului scris in limba romana. Subiectele au fost concepute pe 2 numere, astfel incat copiii care stau in aceeasi banca sa aiba cerinte diferite.

Evaluarea Nationala 2016, cls IVFoto: Ministerul Educatiei

Circa 200.000 de elevi au trecut luni prin prima proba din cadrul Evaluarilor Nationale de la finalul clasei: testarea la Limba romana. Marti urmeaza proba la Matematica, iar joi - pe 2 iunie - cea la Limba materna. Testele fac parte din seria de probe Evaluarile Nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, introduse prin legea educatiei inca din 2011, dar aplicate la nivel national abia din 2014.

Subiectele la Limba romana, clasa a IV-a:

Evaluarea Nationala 2016, cls IV Limba Romana Test 1

Evaluarea Nationala 2016 cls IV Limba Romana Test 2

Compara cu subiectele din 2015:

Testele pe care le-au sustinut elevii sunt corectate in scoala pe care o urmeaza copiii, de catre profesorii de la aceasta scoala. Fiecare test completat de copii este evaluat de catre invatatoarea de la clasa si de catre un alt profesor.

Metodologia prevede ca, pentru a face mai usoara comunicarea si intelegerea rezultatelor catre elevi si parinti, profesorii corectori pot sa faca sublinieri sau mentiuni pe testele elevilor.

Corectarea testelor se finalizeaza in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimului test de la clasa respectiva.

Rezultatele individuale nu se afiseaza, nu se comunica public si nu se trec in catalog. Pe baza lor, profesorii trebuie sa construiasca planuri individualizate de invatare, pentru ca elevii cu lacune sa recupereze materia. Aceste planuri individualizate de invatare ale elevilor trebuie sa le fie comunicate parintilor. De asemenea, rezultatele le sunt comunicate elevilor si parintilor individual, in conditii de confidentialitate.

Metodologia prevede ca, dupa ce profesorul informeaza parintii cu privire la rezultatele obtinute de copil, parintii semneaza un proces-verbal pentru luarea la cunostinta a informatiilor referitoare la rezultatele elevului si la masurile prevazute in planul individualizat de invatare, daca este cazul.

Calendarul Evaluarii Nationale de la finalul clasei a IV-a 2016

  • 30 mai 2016: Limba romana
  • 31 mai 2016: Matematica
  • 2 iunie 2016: Limba materna
  • fiecare testare dureaza 60 de minute

Citeste si: