28 de restaurante si fast-food-uri din Bucuresti au fost amendate de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului pentru nereguli grave, iar 3 dintre ele obligate sa isi opreasca temporar activitatea, pana la remedierea problemelor, anunta Digi 24. Inspectorii ANPC au descoperit la cele 28 de restaurante si fast-food-uri alimente expirate sau fără documente de proveninţă, frigidere insalubre, mâncare recongelată sau ouă păstrate la temperatura camerei. Vezi in articol lista completa cu cele 28 de restaurante.

RestaurantFoto: Agerpres

În urma controalelor au fost aplicate amenzi in valoare totala de 147.000 de lei, iar trei restaurante au fost obligate de ANPC să işi oprească temporar activitatea, până la remedierea problemelor.

Inspectorii ANPC au scos de la comercializare 185 de kilograme de carne şi 60 de bucăţi de lipii.

Lista restaurantele unde s-au găsit nereguli:

Cofetărie Franţuzească

Restaurant Beirut

Restaurant Zaitone

Restaurant Divan

Restaurant Picolo Mondo

Restaurant Vaca MUUU

Restaurant Yoshi

Restaurant Arăbesc Sis Kebab,

Four Season

La Oriental

Tarboush restaurant

Sultan

Restaurant Marele Zid

Restaurant Templul Soarelui

Memos

Karamna

El Bacha

L’Incontro

Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc

Tripoli- restaurant cu specific libanez

Restaurant No Name

Restaurant Coin Vert

Zen Sushi

Restaurant CHONG Quing

Restaurant Indian

Bozan Usta - Fast Food cu specific turcesc

Dristor Doner Fast Food

Restaurant Chineese Garden

Principalele nereguli constatate de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului:

- utilizarea de materiii prime si semipreparate cu data limita depasita;

- aprovizionarea de materii prime fara documente de provenienta;

- utilizarea de semipreparate supuse operatiunii de congelare, fara a avea autorizatie in acest sens si fara a avea posibilitatea de a stabili data durabilitatii minimale;

- spatii frigorifice care aveau un grad avansat de uzura, neigienizate, cu lipsa termometrelor si fara a fi completate graficele de temperatura;

- semipreparate si semifabricate in unitatea proprie, portionate, congelate in unitate fara a avaea autorizatie si care prezentau evidente modificari organoleptice (arsuri de congelare) si care nu aveau elementele de identificare sau documentele de provenienta;

- lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se facea in recipient neacoperiti;

- lipsa informarii cu privire la ingredientele alergene si lipsa indicarii gramajului la unele produse;

- depozitarea in aceeasi camera frigorifica de produse diverse, preambalate sau in caserole cu capac (preparate din carne, branzeturi);

- materii prime aprovizionate in stare refrigerate si semipreparate congelate in cadrul unitatii, fara ca unitatea sa fie autorizata in acest sens;

- nerespectarea vecinatatii in camera frigorifica;

- depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant;

- graficul de temeperatura nu era completatat la zi;

- lipsa traducerilor in limba romana a meniului si a afisului privind meniul zilnic.