Rompetrol Gas si-a suspendat incepand de joi dupa-amiaza activitatile de productie si comercializare aferente punctului de lucru din Navodari (statia de imbuteliere GPL), din cauza revocarii autorizatiei curente de antrepozit fiscal de catre Ministerul Finantelor Publice, a anuntat, vineri, compania, informeaza Agerpres.

Rompetrol gasFoto: Rompetrol

"Rompetrol Gas a luat act cu suprindere de hotararea Ministerului Finantelor Publice de respingere a cererii de reautorizare a antrepozitului sau fiscal de productie situat pe platforma Petromidia (statia de imbuteliere GPL Navodari), situatie ce a condus la revocarea autorizatiei curente de antrepozit fiscal. Compania este parte a grupului KMG International, iar in cadrul punctului de lucru respectiv desfasura in principal activitati de imbuteliere gaz petrolier lichefiat (GPL) pentru uz casnic (butelii aragaz). In acord cu prevederile legale, compania si-a suspendat de ieri (joi n.r.) dupa amiaza activitatile de productie si comercializare aferente punctului de lucru din Navodari, autoritatea vamala teritoriala aplicand sigilii pe instalatiile de productie", se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

In acelasi timp, compania precizeaza ca vanzarea produselor aflate in stoc este blocata, iar valorificarea acestora se va putea realiza doar cu acordul autoritatii vamale teritoriale.

Decizia Comisiei de autorizare din cadrul Ministerului Finantelor Publice a fost adoptata in sedintele din datele de 21 aprilie si 19 mai 2016, aceasta fiind comunicata companiei in data de 25 mai.

Potrivit sursei citate, Rompetrol Gas a inceput inca din 2010 demersurile legale pentru reinnoirea autorizatiei de antrepozit fiscal a acestui punct de lucru, insa aceste demersuri au fost ingreunate de situatia unor active utilizate de Rompetrol Gas in cadrul procesului de productie, proprietate a Rompetrol Rafinare si care au facut obiectul deciziei ANAF din 10 septembrie 2010, prin care s-au instituit masuri asiguratorii asupra tuturor bunurilor imobile, mobile si detinerile ale Rompetrol Rafinare.

"Cu toate ca in cursul lunii aprilie 2016 a fost obtinuta ridicarea partiala a sechestrului asigurator instituit de ANAF in 2010 pe aceste active (urmare a prezentarii de catre Rompetrol Rafinare a garantiilor corespunzatoare, conform legii) aceste bunuri au facut recent obiectul noului sechestru asigurator instituit de DIICOT in data de 9 mai pe bunurile imobile, mobile si detinerile Rompetrol Rafinare, situatie ce a impiedicat finalizarea favorabila a demersurilor Rompetrol Gas", mentioneaza compania.

In aceste conditii, Rompetrol Gas a anuntat ca isi va onora angajamentele fata de clientii sai din zona Dobrogea prin suportarea costurilor de aprovizionare de la punctul sau de lucru din Bacau.

Rompetrol Gas a deschis in 2008 si 2010 statii de imbuteliere la Arad si Bacau, investitia totala s-a ridicat la 21 milioane dolari si a permis crearea a 150 de noi locuri de munca.

In acest context, compania va incerca sa ia toate masurile legale pentru protejarea angajatilor sai de aceasta decizie, in conditiile in care, vineri, cei 30 de angajati ai statiei din Navodari urmau sa incarce gazul petrolier lichefiat produs de rafinaria Petromidia in peste 1.000 de butelii, "produse purtatoare de TVA si alte taxe".