Vremea va fi calda pentru aceasta data, mai ales in partea de vest, nord si centru a tarii, dar si in general instabila in regiunile estice, sud-estice, precum si in zonele montane, informeaza ANM, citata de Mediafax.

Sambata

In tara, vremea va fi calda pentru aceasta data, mai ales in partea de vest, nord si centru a tarii, dar si in general instabila in regiunile estice, sud-estice, precum si in zonele montane.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta mai ales dupa-amiaza si seara prin innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in cea mai mare parte a Dobrogei, local in Muntenia, Moldova si la munte si pe arii restranse in Transilvania.

Punctiform cantitatile de apa vor fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat.

Temperaturile maxime, in crestere usoara fata de ziua precedenta, se vor incadra intre 21 si 30 de grade, cu cele mai ridicate valori in Campia de Vest, iar minimele termice vor fi cuprinse intre 6...7 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 17...18 grade pe litoral si in Dealurile de Vest.

In Bucuresti, Vremea va fi usor mai calda decat ar fi normal pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si seara, cand vor fi conditii de ploaie de scurta durata.

Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade, iar cea minima va fi de 12...14 grade.

Duminica

Vremea va fi calda pentru aceasta data, chiar deosebit de calda in nord-vest si centru, dar si usor instabila. Temperaturile maxime se vor incadra intre 24 si 32 de grade, usor mai coborate pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, mai ales dupa-amiaza si seara, in est, sud-est si la munte, unde pe arii restranse vor fi averse si descarcari electrice. Punctiform se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate.

In restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat ploi de scurta durata, in a doua parte a zilei in zona submontana, iar spre sfarsitul noptii in vest si sud-vest.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata in timpul ploilor. Minimele termice se vor incadra intre 10 si 20 de grade, usor mai coborate in depresiuni.