Iulia Motoc, judecatorul roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, va prezida juriul editiei din acest an a Concursului national francez de retorica, care are loc la Strasbourg, in 28 mai, si este organizat de Asociatia Reprezentantilor Studentilor in Stiinte Sociale din Franta (ARES).

Iulia MotocFoto: Arhiva personala

Anul trecut juriul a fost format din personalitati media precum: Patrick Poivre d`Arvor (unul dintre cei mai longevivi jurnalisti si scriitori din Franta), M. Patrick de Carolis (fost director al Televiziunii Franceze, scriitor si om de televiziune) sau Sophie Davan (actrita, prezentatoare si jurnalista cunoscuta pentru multiplele aparitii pe posturile de televiziune franceze).

"Ma incanta si ma onoreaza invitatia francezilor de a prezenta concursul de retorica. Acesta este o modalitate extraordinara de a cunoaste cei mai buni tineri oratori din Franta si de a-i premia pentru aptitudinile lor. Cred ca ar trebui instituit si la nivelul Romaniei un astfel de concurs, asa cum exista nu numai in Franta, ci si in alte state pentru ca si noi avem foarte multi tineri oratori talentati.", a declarat Iulia Motoc, citata intr-un comunicat de presa.

Iulia Motoc este in prezent judecator al Curtii Europene a Drepturilor Omului, profesor universitar in cadrul Universitatii din Bucuresti si avocat in Baroul Bucuresti. Intre anii 2010 si 2013 a fost judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei si membru si vicepresedinte al Comitetului Pentru Drepturile Omului.