Trei turisti au murit si un altul este dat disparut, dupa ce vaporul de mare viteza in care se aflau a naufragiat joi in apropierea insulei Samui, sudul Thailandei, pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, a anuntat vineri politia thailandeza, potrivit Reuters, citata de Mediafax.

UPDATE 14.51 Potrivit presei thailandeze, printre persoanele decedate se afla o britanica de origine romana.

La bordul vasului Ang Thong Explorer se aflau 32 de pasageri si patru membri ai echipajului. Trei femei din Germania, Marea Britanie si China au murit in urma naufragiului de joi.

"Vaporul de mare viteza a naufragiat din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile si din cauza vitezei", a declarat Apichart Boonsriroj, comandantul departamentului de politie din provincia Surat Thani, unde s-a produs naufragiul.

Un alt barbat de origine britanica este dat disparut, a precizat Boonsriroj, adaugand ca o persoana a fost acuzata ca fiind responabila de decesul celor trei persoane.

Thailanda este una dintre destinatiile de top ale turistilor in ciuda gradului scazut de siguranta maritima si a mijloacelor de transport precare.

Anul acesta se asteapta ca numarul de turisti din tara sa ajunga la un record de 32 de milioane, in comparatie cu cei 29,88 milioane de turisti inregistrati anul trecut, majoritatea provenind din China.