Politia valceana recomanda conducatorilor auto care tranziteaza Valea Oltului sa conduca prudent, sa respecte regulile de circulatie, pentru a preveni eventuale accidente, avand in vedere ca pe acest sector sunt doua lucrari in desfasurare.

"Sectorul de drum DN7 (Valea Oltului) este cunoscut ca fiind unul cu trafic intens, fiind una din ruta europeana majora de tranzit a Romaniei. In aceasta perioada sunt in desfasurare si doua lucrari la doua viaducte, de reabilitare a acestora, Raul Vadului, respectiv Carligu Mic, unde traficul este dirijat prin semafoare, dar si pe o varianta ocolitoare. Toate acestea afecteaza traficul, de aceea se recomanda conducatorilor auto sa respecte regulile de circulatie care prevad adaptarea vitezei la conditiile de drum, respectarea distantei regulamentare intre autovehicule, interzicea depasirii coloanei, respectarea indicatiilor echipajelor de politie care se afla pe acest sector de drum", a precizat Alina Teodorescu citat de Agerpres.

De altfel, traficul pe Valea Oltului a fost destul de afectat in ultima perioada de drum, in urma ploilor cazute in judetul Valcea.

Precipitatiile au dus la cresterea debitului pe raul Olt, iar in zona variantei de ocolire a santierului de la Raul Vadului apele au iesit din matca si au inundat carosabilul pe o lungime de 70 de metri, fiind necesara uzinarea de catre Hidoelectrica a acestui surplus de apa.

Carosabilul afectat prezinta mai multe denivelari care necesita viteze reduse de mers, plus ca pe aceasta varianta exista si o trecere la nivel cu calea ferata.

Pentru ca incepe week-end-ul se asteapta si o marire a traficului pe acest sector de drum, de aceea IPJ Valcea solicita mai multa prudenta in trafic pentru conducatorii auto care tranziteaza Valea Oltului pentru a nu se produce accidente si blocaje.