Guvernul va aproba noi masuri privind atragerea de fonduri pentru achizitia operei "Cumintenia Pamantului"

de Carla Dinu     HotNews.ro
Vineri, 27 mai 2016, 6:08 Actualitate | Esenţial

Guvernul urmeaza sa adopte in sedinta de vineri un proiect de ordonanta de urgenta care completeaza OUG 10/2016 in vederea diversificarii mecanismelor financiare de atragere a fondurilor prin colecta publica pentru achizitionarea operei lui Constantin Brancusi "Cumintenia Pamantului".

Astfel prin proiectul de OUG care vine sa completeze OUG 10/2016 se introduc la articolul 3 trei noi alineate 5-7, alineatul 5 stabilind ca 'Ministerul Culturii poate incheia contracte cu persoane juridice de drept privat cu sau fara scop lucrativ, pentru a sprijini colectarea fondurilor, in numele, pe seama Ministerului Culturii si in scopul achizitionarii bunului prevazut la art.
1', scrie Agerpres.

O alta prevedere stabileste ca 'persoanele juridice prevazute la alin. (5) vor fi selectate in conditii transparente si nediscriminatorii, avand la baza capacitatea administrativa a acestora de a sprijini colectarea fondurilor si/sau experienta in colectarea donatiilor', iar 'cerintele minime privind capacitatea administrativa de a sprijini colectarea fondurilor si/sau experienta in colectarea donatiilor vor fi stabilite prin ordin al Ministrului Culturii'.

Urmatorul alineat nou introdus prevede ca 'persoanele juridice prevazute la alin. (5) vor deschide pentru colectarea donatiilor conturi proprii, distincte, prin intermediul carora urmeaza a se derula doar operatiuni de incasare a donatiilor si, respectiv, de virare catre contul deschis de Ministerul Culturii la Trezorerie'.

In preambulul proiectului de act normativ se arata ca noile masuri legislative au in vedere 'necesitatea asigurarii fondurilor pentru achizitionarea operei de arta 'Cumintenia Pamantului', realizata de sculptorul Constantin Brancusi, bun cultural de patrimoniu clasat in categoria valorica tezaurul patrimoniului cultural national mobil, tinand cont de faptul ca mecanismul de colectare instituit prin OUG 10/2016 s-a dovedit insuficient pentru atragerea sumei care va completa fondurile alocate de la bugetul de stat, precum si de faptul ca timpul ramas pentru finalizarea colectei publice este foarte scurt raportat la suma necesara'.

In sedinta de vineri, Guvernul va aproba si un proiect de hotarare pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor nationale tranzitorii si schemelor de sprijin cuplat in sectorul zootehnic, precum si pentru stabilirea cuantumului acestora, pentru anul de plata 2015. Un alt proiect de HG ce urmeaza sa fie adoptat in reuniunea Executivului vizeaza instituirea bursei anuale 'Ierunca-Lovinescu', in favoarea studentilor romani in Franta, acordata de MAE.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

470 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri