Reprezentanti ai AM PNDR, UniCredit Bank, APIA si AFIR va invita pe 31 mai 2016 la o discutie deschisa despre probleme si solutii pentru finantarea agriculturii si mediului rural. Termen limita inregistrare: vineri, 27 mai 2016.

Finantarea investitiilor in agriculturaFoto: EurActiv.ro

Evenimentul va acoperi doua teme majore:

  • Finantarea investitiilor in agricultura, cu precadere investitiile in tehnologie si infrastructura: linii de finantare deschise, creditare si leasing, stadiul platii subventiilor;
  • Transpunerea in masurile din PNDR a propunerilor din pachetul guvernamental ”Clasa de Mijloc la Sate”: acest pachet de politici este consecinta logica si fructificarea la nivel national a reformei PAC demarata, negociata si lansata de fostul comisar european Dacian Ciolos.

La conferinta vor participa:

  • Cristian GEORGESCU - manager public in cadrul serviciului masuri agricole, AM PNDR
  • Gelu ROSU - consilier in cadrul serviciului LEADER, AM PNDR
  • Valentin BOLDEIU, director de programe, UniCredit Bank
  • Iulian BUCATARU, director general adjunct, Centrul Regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale, 5 Vest, Timisoara
  • reprezentant Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Timisoara

Agenda si conceptul evenimentului pot fi consultate aici.

Inscrierea se face in limita locurilor disponibile, prin transmiterea formularului de inregistrare la adresele de email indicate in formular.

Termen limita de inscriere: 27 mai 2016.

Evenimentul este al doilea din seria conferintelor regionale organizate de EurActiv.ro in cadrul proiectului derulat de reteaua EurActiv in opt tari. Partenerul din Romania care a co-finantat acest proiect este UniCredit Bank.

In contextul in care autoritatile romane au promis ca in prima parte a lunii aprilie APIA va debloca fondurile, ceea ce ar da o gura de oxigen agricultorilor, altfel sezonul risca sa fie ratat, EurActiv urmareste acesta situatie si organizeaza intalniri regionale cu autoritatile centrale si locale si reprezentantii fermierilor si ai organizatiilor interesate de domeniul agriculturii.

Pe partea fondurilor pentru dezvoltare, Comisia a alocat 8,1 miliarde de euro din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala.

Circa cinci miliarde din cele opt vor ajunge in conturile companiilor private, a explicat, pentru EurActiv, comisarul european Phil Hogan.

In acelasi timp, intrebarea pe care o adreseaza actualul Guvern este daca vrem sa dezvoltam agricultura sau mediul rural?