Patru judecatori au fost sanctionati disciplinar miercuri de sectia specializata a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), in unul dintre cazuri sanctiunea fiind excluderea din magistratura.

Decizia de excludere din magistratura a fost luata in cazul lui Razvan Vladimir Davidencu de la Judecatoria Harsova, potrivit unui comunicat al CSM transmis miercuri si citat de Agerpres.

"Sectia pentru judecatori in materie disciplinara (...) a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Davidencu Razvan Vladimir, judecator in cadrul Judecatoriei Constanta, in prezent delegat in cadrul Judecatoriei Harsova. (...) Sectia a aplicat domnului judecator sanctiunea disciplinara constand in excluderea din magistratura", se precizeaza in comunicat.

Sanctiunea a fost aplicata pentru nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor din motive imputabile, refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu, absente nemotivate de la serviciu in mod repetat si nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei.

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a mai admis actiunile disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva judecatoarelor Elena Barbulescu de la Judecatoria Pitesti si Dana Iuliana Moldovan de la Judecatoria Brasov.

Cele doua au fost sanctionate cu avertisment pentru nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor, in cazul judecatoarei de la Pitesti adaugandu-se si acuzatia de exercitare a functiei cu grava neglijenta.

Al patrulea magistrat sanctionat a fost Mariana Popa, judecator la Tribunalul Vrancea. Sectia a aplicat in acest caz sanctiunea disciplinara constand in diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 10% pe o perioada de trei luni pentru exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta.