Joi, vremea va fi in continuare in general instabila in sudul, centrul si estul tarii, precum si la munte, informeaza ANM, citat de Mediafax. Instabilitatea atmosferica se va manifesta cu precadere dupa-amiaza si seara, prin innorari temporar accentuate si pe arii relativ extinse averse, insotite trecator si de descarcari electrice. In Carpatii Orientali si Meridionali, precum si in Moldova cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 30 l/mp. Vor fi conditii de grindina.

In restul teritoriului vremea va fi in general frumoasa, iar averse slabe vor aparea izolat, in a doua parte a zilei. Vantul va avea unele intensificari in zona montana, in estul si vestul teritoriului, dar izolat si in celelalte regiuni. Temperaturile maxime, in crestere fata de intervalul anterior, se vor incadra in general intre 17 si 27 de grade, cu cele mai ridicate valori in Campia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse intre 7 si 15 grade

La Bucuresti, cerul va avea innorari temporar accentuate si mai ales in cursul zilei vor fi averse si trecator descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima, in crestere fata de intervalul anterior, se va situa in jurul valorii de 22 de grade, iar cea minima va fi de 12...13 grade.

Vineri, vremea va continua sa se incalzeasca, dar va fi in general instabila in jumatatea de est a tarii si la munte unde, indeosebi dupa-amiaza si seara, vor fi innorari temporar accentuate si local averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Punctiform se mai pot cumula cantitati insemnate de apa si vor fi conditii de grindina.

In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 19 si 29 de grade, cu cele mai mari valori in regiunile vestice. Minimele termice vor fi cuprinse intre 6 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 17...18 grade in Dealurile de Vest.