Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau a informat ca peste 300 de gospodarii din judet au fost afectate de inundatii in urma ploilor torentiale din ultimele ore, situatia cea mai grava inregistrandu-se in comuna Manastirea Casin si satul Curita, transmite Mediafax.

"In urma manifestarii fenomenelor meteorologice, au fost afectate in comuna Manastirea Casin circa 150 de gospodarii. La aceasta ora, debitul apelor este in scadere. (...) Au fost afectate 26 de puncte de transformare din reteaua de distributie a energiei electrice (2.922 consumatori)", se arata in comunicatul de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau.

Totodata, potrivit ISU Bacau, satul Curita (337 gospodarii), din comuna Casin, a fost izolat din cauza revarsarii apelor si colmatarii podului prin care se face accesul in localitate, insa in urma interventiei echipajelor ISU Bacau, podul de acces in localitate a fost decolmatat.

In satul Curita sunt insa in continuare 150 de gospodarii afectate de revarsarile de ape, iar la ora 17:55 a fost luata masura intreruperii alimentarii cu energie electrica.

"In comuna Bogdanesti, satul Bogdanesti, sunt afectate doua gospodarii. La fata locului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospeciala de interventie cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Onesti. In comuna Oituz, sat Marginea, au fost afectate cinci gospodarii(...) In municipiul Onesti, pe strada Mihai Bravu, a fost inundata o curte", se mai arata in comunicatul ISU Bacau.

Din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, in zonele afectate actioneaza 33 de lucratori cu 15 autoturisme, iar din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bacau actioneaza opt cadre cu doua autovehicule.

Potrivit sursei citate, in comuna Dofteana au fost afectate 27 de puncte de transformare din reteaua de distributie a energiei electrice. Dintre acestea 20 apartin unei societati comerciale, iar sapte fac parte din reteaua S.C. E.On Romania Distributie S.A., care alimenteaza 1.516 consumatori.

De asemenea, mai multe gospodarii din municipiul Dorohoi si comuna Sendriceni (judetul Botosani) au fost inundate dupa ploile torentiale de marti seara, iar in judetul Neamt au fost inundate patru curti.