Politistii bucuresteni pun in aplicare, miercuri, 29 mandate de perchezitie domiciliara, in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Dambovita, Arges, Hunedoara, Timis si Teleorman si mai multe mandate de aducere, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor, unde prejudiciul este in valoare de aproximativ 10.000.000 de lei.

Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca, in perioada 2013 - 2014, banuitii au creat un circuit comercial fictiv, folosind in acest scop mai multe societati comerciale cu comportament tip 'fantoma', administrate scriptic de persoane cu o situatie materiala precara, avand drept scop sustragerea de la plata taxei pe valoare adaugata aferenta tranzactiilor intracomunitare cu feroaliaje provenite din Bulgaria si Grecia.

Feroaliajele au fost ulterior introduse pe piata romaneasca, fiind vandute de catre operatori din industria metalurgica. Prejudiciul total adus bugetului de stat, constand in impozitul aferent veniturilor incasate, este in valoare de aproximativ 10.000.000 de lei, din care aproximativ 2.300.000 de lei, ca urmare a savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, iar suma totala rezultata din circuitul de 'spalare a banilor' se ridica la circa 7.000.000 de lei.

Persoanele vizate urmeaza a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Sector 5 din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.