Tehnologia in exces, in timpul vacantei, poate duce la discutii si neintelegeri in viata de cuplu, arata un studiu al companiei Durex, citat de Mediafax. Patru din zece persoane au declarat ca sunt mai putin deschise spre initierea contactelor sexuale daca partenerul este concentrat asupra telefonului mobil sau a tabletei in pat, in timp ce 41% dintre persoane au recunoscut ca si-au petrecut noptile de concediu impreuna cu partenerul, in pat, dar fiecare concentrandu-se mai mult pe telefon, arata rezultatul unui sondaj efectuat de Durex, dublat de un studiu stiintific si un experiment social.

Social media este principalul obstacol in calea relatiilor sexuale din timpul concediilor, o treime dintre persoanele sub 35 de ani recunoscand ca tehnologia le afecteaza viata sexuala in vacante. 65% dintre participanti au declarat ca posteaza chiar si de trei ori pe zi in timpul concediului, iar 42% dintre acestia au impartasit momentele speciale din vacanta prietenilor virtuali mai degraba decat partenerilor.

Astfel, mai mult de un sfert dintre participantii la studiu au declarat ca tehnologia in exces in timpul vacantei poate duce la discutii si neintelegeri. 59% au adims ca petrec prea mult timp folosind telefonul, insa marea surpriza vine de la cei 72 de participanti care au recunoscut ca folosesc telefonul chiar si in timpul actului sexual.

Femeile obisnuiesc sa foloseasca telefoanele mobile sau tabletele intr-o proportie cu 27% mai mare decat barbatii, mai reiese din studiu.

Potrivit Dr. Sharif Mowlabocus, de la Centre of Sexual Dissidence - University of Sussex, exista dovezi clare ca "uzul unui device de catre unul dintre parteneri il incurajeaza si pe celalalt partener in acest sens", ceea ce agraveaza problema.

Sondajul Durex a fost efectuat pe un esantion de 2.000 de persoane de peste 20 de ani, cupluri heterosexuale care au experienta a cel putin unei vacante impreuna in ultimul an.