Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au anuntat marti ca au contestat decizia luata de judecatorii Curtii de extradare a Anei Maria Nedelcu, femeia acuzata ca si-a rapit copilul nascut in Canada si l-a adus in Romania.

"Avand in vedere faptul ca Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a apreciat ca nu sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru admiterea cererii de extradare, raportat la infractiunea corespondenta din legislatia penala romana, impotriva sentintei penale nr. 90 din data de 24.05.2016, pronuntata in dosarul nr. 2559/2/2016 inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti ¬ Sectia I-a Penala, s-a formulat contestatie in conformitate cu dispozitiile art. 52 alin. 8 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala republicata, calea de atac fiind suspensiva de executare", scrie intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, extradarea femeii acuzate in Canada ca si-a rapit copilul si, totodata arestarea acesteia. Hotararea nu este definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti "admite cererea de extradare formulata de autoritatile judiciare din Canada, impotriva persoanei extradabile Nedelcu Anamaria, pentru judecarea acesteia sub aspectul savarsirii infractiunii de rapire, cu incalcarea unui ordin de custodie. Fiind intrunite conditiile legale ale extradarii, dispune luarea masurii arestarii in vederea predarii persoanei extradabile Nedelcu (fosta Musteata) Anamaria, de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari, pana la predare", scrie in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Decizia a fost luata de judecatorul Adrian Podar, cel care a si arestat-o pe femeie pe 13 aprilie, aceasta fiind eliberata apoi dupa o saptamana, potrivit Agerpres.

Ana Maria Nedelcu este urmarita penal de autoritatile canadiene pentru savarsirea infractiunii de rapire cu incalcarea unui ordin de custodie, fapta prevazuta de art. 281 alin. 1 din Codul penal canadian, pedepsita cu inchisoare de pana la 10 ani. In documentele transmise de statul canadian se arata ca in 2014 Ana Maria Nedelcu, a plecat in Romania impreuna cu copilul sau minor, incalcand ordinul de custodie emis de catre o instanta canadiana, ordin prin care drepturile parintesti privind pe minor erau exercitate de catre ambii parinti.

In legislatia penala romana infractiunea de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorilor este pedeapsita cu inchisare de la o luna la 3 luni sau amenda.