Probele de aptitudini pentru elevii de clasa a VIII-a care doresc sa urmeze cursurile invatamantului liceal vocational se vor desfasura incepand de miercuri pana sambata, potrivit Agerpres.

Ministerul Educatiei informeaza ca, potrivit calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2016-2017, in perioada 25-28 mai se vor desfasura probele de aptitudini pentru elevii de clasa a VIII-a care vor sa urmeze cursurile invatamantului liceal vocational: profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic, precum si pentru liceul Waldorf, specializarea filologie.

De asemenea, tot in intervalul mentionat vor avea loc si probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna pentru admiterea in clasele a IX-a cu program bilingv, respectiv intensiv de predare a unei limbi moderne de circulatie internationala ori in clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale.

MENCS precizeaza ca probele vor fi sustinute in centrele stabilite de comisiile judetene de admitere/comisia de admitere a Municipiului Bucuresti. Afisarea rezultatelor si depunerea contestatiilor sunt programate pentru data de 30 mai, urmand ca in data de 31 sa fie comunicate rezultatele finale. Ulterior, pe baza rezultatelor obtinute, elevii vor fi admisi in invatamantul liceal vocational, in etapele premergatoare repartizarii computerizate (programata pe 19 iulie).

Anul trecut, au fost admisi la specializari din invatamantul liceal, filiera vocationala, 11.674 de elevi, din care 360 in invatamantul militar.