Judecatorii Curtii Constitutionale au decis, marti, sa amane pentru data de 15 iunie discutarea exceptiei de neconstitutionalitate privind incriminarea abuzului in serviciu, exceptie ridicata in mai multe dosare, anunta Agerpres. Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a anuntat marti ca aceasta chestiune, precum si alte exceptii ce priveau abuzul in serviciu "necesita o discutie serioasa" si s-a decis amanarea lor pentru data de 15 iunie.

Curtea Constitutionala a RomanieiFoto: Agerpres

Augustin Zegrean a explicat ca amanarea unei decizii in cazul exceptiei de neconstitutionalitate privind abuzul in serviciu a fost luata pentru a obtine date legate de dosarele pe aceasta tema, propunerile formulate de procurori si deciziile instantelor. Astfel, CCR a solicitat parchetelor statistici legate de dosarele in domeniu, potrivit Mediafax.

Intre aceste exceptii se numara cele care o vizeaza pe fosta sefa a DIICOT Alina Bica, pe presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, si pe fostul presedinte al CJ Braila Gheorghe Bunea Stancu.

Pe rolul CCR s-au aflat, marti, 68 de dosare privind exceptii ridicate in instanta, iar deliberarile nu s-au incheiat inca, la ora transmiterii acestei stiri.

Pe lista de sedinta s-au aflat 8 spete referitoare la abuzul in serviciu, in 6 dintre ele fiind invocate exceptii de neconstitutionalitate privind atat dispozitiile art. 297 alin. 1 Cod penal, cat si dispozitiile art. 13 indice 2 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.