Profesorul universitar Ioan Tulcan de la Facultatea de Teologie a Universitatii Aurel Vlaicu din Arad a fost retras de pe lista de propuneri pentru comisia de Teologie a Consiliului National de Atestare a Diplomelor, Titlurilor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), institutie abilitata sa analizeze sesizarile de plagiat care vizeaza teze de doctorat. Ministerul Educatiei a decis retragearea acestuia in urma unei sesizari facute de asociatia EduCer in care se atrage atentia ca Tulcan a fost colaborator/lucrator al securitatii stabilit de CNSAS, in acest sens existant o sentinta irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 2013.

Ioan TulcanFoto: teologiearad.ro

Ministerul Educatiei a informat marti ca a verificat acuzatiile aduse lui Ioan Tulcan si a decis retragerea de pe lista dupa ce a constatat ca acestea se confirma.

Asociatia Edu Cer a atras atentia saptamana trecuta ca profesorul universitar Ioan Tulcan a fost colaborator/lucrator al securitatii stabilit de CNSAS, protestand mpotriva nominalizarii si solicitand Ministerului Educatiei sa il elimine din CNATDCU, structura aflata insubordinea sa.

Ministerul Educatiei a publicat pana la aceasta ora propunerile pentru 29 dintre comisiile de specialitate ale CNATDCU, urmand ca in cursul zilei de astazi sa le publice si pe restul de 6. Acestea pot fi consultate si pe site-ul Ministerului Educatiei. Orice persoana fizica sau juridica are dreptul sa transmita eventuale obiectii si sesizari argumentate catre Ministerul Educatiei, la adresa de email cnatdcu@edu.gov.ro, pana miercuri, 25 mai, inclusiv.

Mirabela Amarandei, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, a precizat ca dupa perioada de consultare, fiecare comisie va fi reanalizata cu observatiile si sesizarile primite, "astfel incal la finalul procesului sa nu existe suspiciuni".