Actiune antiplagiat a Asociatiei Ad Astra: Cere Ministerului Educatiei sa ia masuri in cazul profesorului Liviu Andrei de la Universitatea aradeana Aurel Vlaicu, acuzat oficial de plagiat in urma cu 4 ani

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 24 mai 2016, 14:12 Actualitate | Esenţial

Liviu Andrei
Foto: Facebook
Asociatia Ad Astra a cercetatorilor de pretutindeni cere Ministerului Educatiei sa ia masuri fata de fostul prefect al Judetului Gorj Andrei Liviu Vasile, profesor la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, in cazul caruia exista o hotarare data de Consiliul National de Etica in 2012 care stabileste ca acesta a plagiat. Asociatia solicita ministerului sa oblige universitatea aradeana sa retraga titlul de profesor universitar al lui Andrei Liviu Vasile si sa ii desfaca disciplinat contractul individual de munca.

Totodata, Ad Astra cere ministerului sa suspende pe o perioada de 3 ani dreptul acestuia de a se inscrie la un concurs pentru ocuparea unei functii superioare ori a unei functii de conducere, de indrumare si de control sau ca membru in comisii de concurs.

Asociatia a mai formulat si o petitie spre Curtea de Conturi a Romaniei, prin care ii atrage atentia cu privire la o serie de cheltuieli din cadrul Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, care, pe parcursul a 4 ani, a "directionat ilegal fonduri publice" catre Andrei Liviu Vasile.

Consiliul National de Etica anunta in martie 2012 ca prefectul de la acea data al Judetului Gorj, Andrei Liviu Vasile, profesor si la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, "se face vinovat de plagiat". Potrivit Consiliului, institutie in subordinea Ministerului Educatiei, Andrei Liviu Vasile a elaborat doua lucrari "adeseori prin simpla copiere a multor parti" dintr-o alta lucrare elaborata de o fosta subordonata. In replica, prefectul sustine ca nu a plagiat si ca a contestat decizia la Ministerul Educatiei. "Nu inteleg de ce sa demisionez (din functia de prefect). Institutia prefectului merge foarte bine", a precizat acesta.

Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI) a decis in data de 2 martie ca "Vasile Liviu Andrei se face vinovat de plagiat" si de "introducerea de informatii false in dosarul de candidatura pentru postul de profesor". Decizia Consiliului arata ca si Lizica Mihut, rectorul Universitatii Aurel Vlaicu din Arad, unde prefectul este profesor universitar, "se face vinovata de nerespectarea prevederilor si procedurilor legale destinate implinirii normelor de buna conduita in activitatea de cercetare dezvoltare". 

In consecinta, Consiliul National de Etica a propus in cazul prof. dr. Vasile Liviu Andrei retragerea titlului de profesor universitar, desfacerea disciplinara a contractului de munca incheiat cu Universitatea Aurel Vlaicu din Arad si suspendarea pe 3 ani a dreptului de inscriere la un concurs pentru ocuparea unei functii superioare ori a unei functii de conducere. Consiliul propune si sanctionarea prin avertisment scris a rectorului Universitatii, Lizica Mihut.


Sanctionare Plagiat Decizie CNECiteste si:


Citeste mai multe despre   1607 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Saracul, n-a avut pile! altfel nu declarau (Marţi, 24 mai 2016, 15:26)

  Maniu [utilizator]

  ca a plagiat! Exceptia e cand cineva nu fura, nu cind fura in asa zisul invatamant superior care nu e nici macar la nivelul clasei a 9 a din anii 70.
 • 0 (0 voturi)    
  Admiterea plângerii formulate (Vineri, 8 iulie 2016, 15:25)

  VatuiuTeodora2 [anonim]

  Dosar 8625/318/2016, Judecatoria Targu-Jiu: Solutia : Prin încheierea din data de 06.07.2016 s-a dispus: În baza art.341 alin.6 lit.b C.pr.pen., admite plângerea formulată de petenta Vătuiu Teodora împotriva ordonanţei de clasare nr.4638/P/2013 din 17.05.2016 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, desfintează ordonanta cu privire la infractiunea prevăzută de art.141 din Legea nr.8/1996 şi trimite cauza la procuror, în vederea completării urmăririi penale. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu din 06.07.2016, la Judecătoria Tg-Jiu. Cercetarile efectuate pentru săvarsirea infractiunii prevazute de art. 141, din Legea 8/1996, de catre controversatul procuror Laurentiu Grecu (http://www.enational.ro/news/zanganit-de-catuse-pentru-procurorul-camatar-laurentiu-grecu-534927.html/) sunt incomplete, deoarece organul de urmărire penală nu a efectuat cele dispuse de judecatorul de camera preliminară, in sensul ca nu a solicitat Consiliului de Etica si Management Universitar (CEMU), precizari privind lucrarea care sta la baza dosarului penal, daca este sau nu copiata din lucrarea intocmita de subsemnata cu titlul STUDIU PRIVIND STRATEGIA INSTITUŢIEI PREFECTULUI – JUDEŢUL GORJ IN DOMENIUL CALITĂŢII, asa cum se precizeaza in incheierea nr. 241/13.05.2015 din dosarul 2841/318/2015.
  Procurorul s-a rezumat doar la efectuarea unei adrese catre CEMU si, primind raspunsul ca se afla in proces de emitere a regulamentului, au renuntat sa efectueze cele dispuse de judecator ( nici dupa 4 ani de la data trimiterii dosarului vizand plagiatul la CEMU, nu s-a dat o hotarare, deoarece conform Legii Educatiei, NU ARE COMPETENTE IN ACEST SENS, fapt sustinut chiar de MENCS in calitate de intimat, in dosarul nr. 870/59/2012- Decizia nr. 1166/2014, a ICCJ, in care au fost supuse controlului de legalitate Hotărârea nr. 220 şi Raportul final nr. 219 din 2 martie 2012, emise de CNE si declarate legale!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version