Administratorul Galleria Mall Piatra Neamt a fost amendat de catre Inspectia ISU Neamt cu 15.000 lei pentru doua deficiente constatate in organizarea si desfasurarea concertului "Carla's Dreams", de vinerea trecuta, transmite Agerpres.

Marturiile spectatorilor de la concertFoto: Captura Digi 24

Locotenent-colonel Ciprian Mitrea, adjunctul inspectorului sef al ISU Neamt a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca au fost aplicate amenzile maxime.

'In urma analizarii evenimentului, Inspectia de Prevenire a intocmit un document de control fiind sanctionate 2 nereguli organizatorice. Prima neregula este ca administratorul nu a asigurat planul de interventie propriu in caz de incendiu, pentru care amenda este de la 2.500 la 5.000 lei. A doua neregula este ca organizatorul nu a actualizat masurile de aparare impotriva incendiilor si nu le-a comunicat utilizatorilor si altor persoane, fiind vorba de utilizarea tuturor cailor de evacuare, iar amenda este de la 5.000 la 10.000. Cumulat, cele doua amenzi sunt de 15.000 lei', a declarat lt-col. Ciprian Mitrea, adjunctul inspectorului sef al ISU Neamt.

Potrivit sursei citate, cladirea Galleria Mall are autorizatie de securitate la incendii emisa in 18 iunie 2012, fiind unul dintre cele mai sigure obiective din judet din punctul de vedere al ISU Neamt.

Potrivit autorizatiei de securitate, Galleria Mall are o capacitate maxima de 2.250 persoane si, in opinia conducerii ISU Neamt, aceasta capacitate nu a fost depasita.

Concertul pe care trupa Carla's Dreams din Republica Moldova il sustinea, vineri seara, la Mall Galeria din PiatraNeamta fost intrerupt, membrii formatiei anuntand pe Facebook ca mai multor persoane, inclusiv copii, li s-a facut rau din cauza "temperaturii imposibil de suportat" si ca vor "actiona legal" si vor depune plangeri la Politie