Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, si-ar fi pierdut viata, duminica seara, in urma unui grav accident rutier produs pe un drum din judetul Ilfov, in localitatea Buftea, au declarat surse din Politie pentru Mediafax si Digi 24. Imaginile de la locul accidentului arata ca masina care se presupune ca ar fi fost condusa de Dan Condrea este distrusa aproape in intregime. Politistii ajunsi la locul accidentului au gasit persoana aflata la volanul autoturismului desfigurata complet, iar in masina se aflau actele lui Dan Condrea. Pentru a se stabili cu exactitate identitatea victimei va fi efectuata o expertiza ADN. Deocamdata, Condrea a fost identificat dupa haine de fosta sa sotie. Ancheta privind accidentul, caz in care politistii au deschis deja dosar penal pentru ucidere din culpa, va fi preluata luni de Parchetul General, de acelasi procuror care ancheteaza si dosarul privind dezinfectantii diluati din spitale fabricati de Hexi Pharma. Condrea urma sa fie reaudiat luni de Parchetul instantei supreme in dosarul dezinfectantilor diluati si sa fie pus sub urmarire penala, posibil si plasat in arest preventiv, dupa ce fusesera ridicate toate contractele de achizitii.

Masina lui Dan Condrea, distrusa in accidentFoto: Captura Digi 24

--------------------------------

Desfasurarea evenimentelor:

Ora 4:15: Masina implicata in accident, care ar fi fost condusa de Dan Condrea, era un Opel pe care acesta il cumparase pentru tatal sau. Tatal lui Condrea, care era fondatorul firmei Hexi Pharma, a murit in anul 2011.

Ora 3:36: Dan Condrea a murit pe soseaua dintre laboratorul Unilab, situat in apropierea locuintei sale, si fabrica Hexi Pharma. El era asteptat de fetita sa de 10 ani, pe care urma sa o ia de la fosta sa sotie. "Condrea n-a aparut si chiar ne intrebam ce se intimpla", a marturisit fosta sotie a omului de afaceri unor prieteni. (Tolo.ro)

Ora 2:45: Unul dintre ultimele sms-uri trimise de Dan Condrea unui angajat Hexi Pharma: "Stati linistiti, ca nu o sa mai lucrez in domeniu". (Tolo.ro)

Ora 1:30: Fosta sotie a lui Dan Condrea, care a avut multe conflicte cu omul de afaceri, citata de Tolo.ro: "Nu era genul care sa se omoare, ci genul care te omora el pe tine. Daca e sinucidere, l-au impins sa faca asta!".

Ora 1:19: Cezar Preda, membru in Comisia de control a SRI din Parlament, despre moartea lui Condrea: "Serviciul nu are drept de filaj in acest caz."

Ora 0:53:Condrea urma sa fie reaudiat luni de Parchetul instantei supreme in dosarul dezinfectantilor diluati si sa fie pus sub urmarire penala, posibil si plasat in arest preventiv, dupa ce fusesera ridicate toate contractele de achizitii, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Ora 0:32: Dan Condrea a plecat de la locuinta sa duminica dupa-amiaza, in jurul orei 17:00, cu o masina pe care nu o folosea in mod obisnuit si parea foarte suparat si nervos, potrivit unor martori citati de Digi 24.

Ora 0:15:Politistii au deschis, duminica, dosar penal pentru ucidere din culpa in cazul accidentului rutier in care si-ar fi pierdut viata patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, au declarat oficiali din cadrul Politiei Ilfov, citati de Agerpres.

Ora 23:56: Octavian Marius Popa, al doilea membru al Comisiei parlamentare de control a SRI care cere convocarea comisiei: "Moartea lui Condrea ridica mari semne de intrebare." (Mediafax)

Ora 23:33:Persoana care l-a identificat duminica seara pe Dan Condrea ca victima a accidentului este fosta sotie a omului de afaceri, care l-a identificat dupa haine, victima accidentului fiind desfigurata complet.

Ora 23:25: Dan Condrea urma sa fie audiat luni de Parchetul General in dosarul privind dezinfectantii diluati din spitale. Parchetul General incepuse urmarirea penala in rem pentru "zadarnicirea combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale, iar Dan Condrea mai fusese audiat de doua ori in acest caz.(Digi 24)

Ora 23:16: Alis Grasu, coordonatorul Serviciului de Ambulanta Bucuresti -Ilfov, a declarat, la Digi 24, ca apelul la 112 a fost inregistrat la ora 18.45, iar un echipaj de ambulanta a ajuns imediat la fata locului, deoarece se afla chiar in Corbeanca. Un al doilea echipaj, cu medic, a ajuns acolo in scurt timp. Autoturismul era extrem de avariat, "facut bucati", iar soferul, care era deja decedat, fusese aruncat in afara autoturismului si avea rani foarte grave.

Ora 22:55: Dosarul presupusei morti a lui Dan Condrea va fi preluat luni de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de acelasi procuror care ancheteaza si dosarul privind dezinfectantii diluati din spitale fabricati de Hexi Pharma, a anuntat procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar. (sursa: Mediafax)

Ora 22:48: Unul dintre cei doi martori ai accidentului este audiat duminica seara de politisti. Politia din Ilfov spune ca ia in calcul "orice ipoteza".

Ora 22:25: Sebastian Ghita comenteaza presupusul deces al lui Dan Condrea la Digi 24: "Eu, ca cetatean, incep sa ma tem ca 20 de milioane de oameni vor crede ca presedinte, prim ministru, sefi de Camera si de Senat, sefi de parchete, intretin un stat mafiot." Ghita, care este membru al Comisiei de Control a SRI din Parlament, a anuntat ca va cere in Parlament ca echipa de filaj sa faca public filmul accidentului lui Dan Condrea, sustinand ca "acest om avea un super-filaj. Nu poate sa imi spuna nimeni ca nu avea filaj."

Ora 21:51: Politia Ilfov: Un singur autoturism a fost implicat in accident. Exista doi martori, un alt sofer si un biciclist. Identitatea soferului va fi confirmata oficial in urma testelor ADN. Politia ia in calcul inclusiv varianta unei sinucideri, deoarece nu s-au gasit urme de franare.

Ora 21:48: Primele declaratii oficiale ale Politiei din Ilfov: Accidentul s-a produs pe raza localitatii Buftea, pe sensul de mers dinspre Corbeanca spre Buftea, iar apelul la 112 a fost efectuat la ora 18:47.

Ora 21:44: Sotia lui Dan Condrea l-ar fi identificat pe omul de afaceri dupa haine. Politia ia in calcul expertiza ADN pentru identificarea oficiala a victimei accidentului.

Potrivit Digi 24, politistii ajunsi la locul accidentului au gasit persoana aflata la volanul autoturismului desfigurata, iar in masina se aflau actele lui Dan Condrea.

Masina este distrusa aproape

Masina lui Dan Condrea, distrusa in accident

Masina lui Dan Condrea, distrusa in accident

Foto: Captura Digi 24

complet, iar cauza accidentului este viteza excesiva, spun politistii, care nu au gasit urme de franare la locul accidentului.

Postul de televiziune Digi 24 a difuzat primele imagini de la locul accidentului, care arata ca masina care se presupune ca ar fi fost condusa de Dan Condrea este distrusa aproape in intregime.

Masina condusa de acesta a intrat intr-un copac, impactul fiind atat de violent incat barbatul si-a pierdut viata pe loc.

Potrivit martorilor, masina lui Condrea circula cu peste 150 de kilometri la ora.

Claudia Burada, purtatorul de cuvant al Politiei Ilfov a declarat ca exista doi martori ai accidentului. Unul dintre ei se afla la volanul unui autovehicul pe care masina implicata in accident l-ar fi depasit cu putin timp inainte de impact si este audiat, duminica seara, iar cel de-al doilea este un biciclist care trecea prin zona.

  • Un martor al accidentului, audiat de politisti. Politia din Ilfov: Luam in calcul orice ipoteza

Un martor in cazul accidentului in care ar fi murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat duminica seara de politisti, urmand ca in cursul serii sa fie audiata inca o persoana, a declarat Claudia Burada, purtator de cuvant al IPJ Ilfov, citata de Agerpres.

Potrivit acesteia, masina implicata in accident a fost sigilata si urmeaza sa fie supusa unei expertize. Ea a sustinut ca accidentul s-a produs pe drumul dinspre Corbeanca spre Buftea. Soferul a pierdut controlul volanului si a iesit in afara partii carosabile, iar pe sosea oamenii legii nu au gasit urme de franare.

''Luam in calcul orice ipoteza. Autoturismul a fost sigilat. Este vorba de un barbat de 39 de ani, conform documentelor gasite in afara autoturismului. Nu putem confirma identitatea acestuia, urmeaza proba ADN. Soferul era decedat cand au ajuns politistii la fata locului. O femeie a venit pentru a-l identifica. Exista doi martori, un biciclist si un sofer care a fost depasit de victima. A fost audiata o persoana, urmeaza cealalta persoana. Evenimentul a fost sesizat la 18,47. S-a efectuat cercetarea la fata locului. Expertiza auto urmeaza sa stabileasca viteza cu care rula si alte detalii care ar putea duce la cauza accidentului. Luam in calcul si varianta sinuciderii'', a precizat oficialul IPJ Ilfov.