Profesorul universitar Ioan Tulcan de la Facultatea de Teologie a Universitatii Aurel Vlaicu din Arad, selectat in comisia de Teologie a Consiliului National de Atestare a Diplomelor, Titlurilor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), institutie abilitata sa analizeze sesizarile de plagiat care vizeaza teze de doctorat, a fost colaborator/lucrator al securitatii stabilit de CNSAS in acest sens existant o sentinta irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 2013, informeaza Asociatia pentru educatie si cercetare Edu Cer din Romania.

Ioan TulcanFoto: teologiearad.ro

UPDATE Ministerul Educatiei raspunde Asociatiei Edu Cer: Rolul publicarii spre consultare a propunerilor pentru comisiile CNATDCU este de a primi observatii. Asteptam puncte de vedere argumentate. Faptul ca EduCer a venit cu aceasta reactie arata ca mecanismul functioneaza. Citeste aici raspunsul integral transmis de Ministerul Educatiei

Asociatia noteaza ca Ioan Tulcan a fost dovedit drept colaborator/lucrator al securitatii prin decizia 7799/17.12. 2013 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"Mai mult, pentru a ocupa functia de decan in mandatul 2012-2016, Ioan Tulcan a semnat o declaratie falsa de necolaborare cu securitatea. Desi cazul a fost intens mediatizat, Tulcan a fost mentinut in functia de decan pana in aprilie 2016, la sfarsitul mandatului, iar acum se afla printre membrii CNADTCU, care, conform declaratiilor MENCS, au fost selectati pe criterii de profesionalism si integritate", atrage atentia Edu Cer.

Asociatia Edu Cer protesteaza impotriva nominalizarii lui Ioan Tulcan in cadrul unei comisii de specialitate a CNATDCU si solicita Ministerului Educatiei sa il elimine din aceasta structura aflata insubordinea sa.

"Daca aceasta este maniera in care sunt selectati membrii CNATDCU, nu exista sanse de indeplinire a obiectivelor prevazute de lege pentru aceasta comisie", incheie Comitetul Director al Edu Cer, intr-un comunicat de presa.