9 persoane care asistau vineri seara la un concert la Piatra Neamt al trupei Carla's Dreams au avut nevoie de asistenta medicala dupa ce li s-a facut rau, 4 dintre acestea fiind transportate la spital, a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Neamt, citat de Mediafax. Concertul a avut loc intr-un mall din Piatra Neamt, iar din declaratiile reprezentantilor ISU reiese ca "era un numar foarte mare de persoane intr-un spatiu foarte mic".

Carla's dreamsFoto: Captura Youtube.com

"Romania nu a invatat nimic din tragedia Colectiv... Sa raspunda cei de la Piatra Neamt ca au inghesuit atatia oameni intr-un mall!", a comentat cineva pe pagina de Facebook a trupei Carla's Dreams.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt au declarat ca: "Din cauza faptului ca era un numar foarte mare de persoane intr-un spatiu foarte mic si nu se mai putea asigura o eventuala evacuare in conditii de siguranta, inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt a dispus deplasarea la fata locului a inspectorilor de prevenire pentru a efectua verificari suplimentare destinate sigurantei participantilor. Din cauza aparitiei starilor de lesin in randul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la fata locului, plt.maj. Buturca Catalin, impreuna cu organizatorii au decis sistarea concertului. Echipajul de pompieri a colaborat foarte bine cu echipajul Serviciului Judetean de Ambulanta, condus de dr. Albu Dorice, fiind asistate noua persoane, dintre care patru au fost transportate la spital."

Trupa Carla's Dreams a anuntat vineri seara, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca "Mai multe persoane (inclusiv copii) si-au pierdut cunstienta. Vom actiona legal. Vom sesiza toate organele competente pentru a afaceristii care au adus 2 (DOUA!!!!!) baxuri de 6 sticle de jumatate de litru chiar cand a vazut prima persoana scoasa de ambulanta din sala supraplina!" Mesajul integral postat de trupa Carla's Dreams:

"Am oprit concertul din Piatra Neamt.

Temperatura imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii.

Mai multe persoane (inclusiv copii) care si-au pierdut cunstienta.

Vom actiona legal. Oamenii au venit la un concert si nu la "mall" si, cu toate ca legal nu este responsabilitatea noastra, Va rugam sa ne scrieti pe mara.ciama@globalrecords.com pentru asistenta juridica gratuita in sensul acestui caz.

De asemenea vom sesiza toate organele competente pentru a "sensibiliza" afaceristii care au adus 2 (DOUA!!!!!) baxuri de 6 sticle de jumatate de litru chiar cand a vazut prima persoana scoasa de ambulanta din sala supraplina!

Nu ne vom lasa si ii rugam pe cetatenii din Piatra Neamt sa se solidarizeze in acest caz. Putea fi mult, MULT MAI GRAV!

Acum depunem plangere la politie si lucram la sesizarile necesare.

Asa concerte NU trebuie sa aiba loc niciodata!

Ne cerem scuze de la toti care au venit cu sufletul deschis acolo, dar altfel nu puteam proceda.

Post fara poza. Si prima data Va rugam -

SHARE! Sa raspunda!

P.S. Sa raspunda."