Curtea de Apel Constanta a admis, vineri seara, cererea procurorilor DNA Constanta de arestare a presedintelui Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, informeaz Mediafax. Decizia incepe de la data punerii in executare a mandantului de arestare preventiva, Curtea de Apel Constanta dispunand emiterea de indata a acestuia.

Nicusor Constantinescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Instanta a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a presedintelui Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, pe o perioada de 30 de zile.

Nicusor Constantinescu avea joi termen la Curtea de Apel Constanta in dosarul Centrului Militar Zonal, insa miercuri seara acesta s-a prezentat la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta cu probleme urologice si a fost internat de catre medici.

Un echipaj de jandarmi s-a deplasat la locuinta lui Nicusor Constantinescu pentru a pune in aplicare mandatul de aducere la instanta in dosarul Centrului Militar Zonal Constanta, insa presedintele Consiliului Judetean Constanta nu a fost gasit acasa, fiind internat la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta. Ca urmare a acestui fapt, procurorii DNA Constanta au cerut, joi, inlocuirea controlului judiciar cu masura arestului preventiv, termenul fiind stabilit pentru vineri, la Curtea de Apel Constanta.

Procurorii spun ca Nicusor Constantinescu s-ar fi sustras de la obligatiile prevazute prin masura controlului judiciar, respectiv obligatia de a se prezenta la instanta la termenele prevazute, dupa ce, in ultima perioada, presedintele CJ Constanta s-a internat de mai multe ori in diverse unitati sanitare chiar in preajma termenelor de judecata.

La sfarsitul lunii octombrie 2015, Nicusor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Constanta la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare in dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz in serviciu.