Consiliul de Administratie (CA) al companiei nationale de armament ROMARM sustine pentru functia de director general al fabricii de armament "Uzina Mecanica Sadu" un colaborator dovedit al Securitatii regimului ceausist, au declarat surse guvernamentale, pentru HotNews. Potrivit sursei citate, propunerea ar urma sa fie discutata in aceste zile in UM Sadu.

Constatin Tanasoiu, lider sindical in cadrul Societatii "Uzina Mecanica Sadu" SA, ar putea deveni cu sustinea C.A al ROMARM director general al fabricii de armament din judetul Gorj, in conditiile in care in urma cu trei ani Curtea de Apel Bucuresti a statuat faptul ca Tanasoiu a colaborat cu organele de represiune ale regimului comunist.

Hotararea prin care instanta a constat "existenta calitatii de colaborator al Securitatii" a ramas definitiva chiar daca Tanasoiu mai avea cai prin care decizia judecatorilor putea fi intoarsa in favoarea sa, potrivit informatiilor de pe portalul instantelor de judecata. Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (C.N.S.A.S) a initiat actiunea pentru stabilirea de catre instanta a calitatii de colaborator a lui Tanasoiu in anul 2011 si a castigat irevocabil procesul in 2013, potrivit raportului de activitate privind anul 2014 al consiliului.

La momentul demararii efective a actiunii de constatare de catre CNSAS, Tanasoiu era consilier local din partea PNL in cadrul primariei comunei Schela din judetul Galati, potrivit gorj-domino.com. Aceeasi sursa noteaza ca liderul de sindicat al "UM Sadu" si-a dat demisia din functia de consilier inainte ca judecatorii Curtii sa pronunte o decizie pe fond procesul intentat de CNSAS impotriva sa. "A spus ca este obligat (n.r. - sa isi dea demisia), fara alte amanunte", a spus Aristide Serbanescu, primar al Comunei Schela, dupa ce Tanasoiu si-a depus demisia, potrivit gorj-domino.com.

Consiliul de Adminstratie al companiei ROMARM este condus de Anca Nicoleta Alexandrescu, fost secretar de stat in cadrul cancelariei lui Victor Ponta si fost consilier pe probleme de comunicare al lui Adrian Nastase. Ceilalti membri ai C.A. sunt: Marius Claudiu Atomei, Lucica Diaconescu, Dan Ioan Rusu, Floarea Serban si Hatmanu Catalina Teodorescu, potrivit informatiilor prezentate pe site-ul companiei de armament.